Daawidek44 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, nie mogłem znaleźć podobnego tematu to pisze nowy. Mam małe pytanie dotyczące turbosprężarki. W moim samochodzie musiałem wymienić turbosprężarkę, teraz mam regenerowaną z 2letnią gwarancją. Przy okazji wymiany turbo zdecydowałem się na wycięcie dpfa. Po odebraniu auta wszystko git, działa wszystko tak jak powinno turbo nie gwiżdże auto nie kopci nadmiernie, ale zaobserwowałem jedną różnice.. otóż auto straciło elastyczność przy obrotach 1.5-2tys/obr. Przed tym wszystkim autko od 1.5 tys ciągła idealnie bez zastanowienia (kompletny brak turbodzióry) a teraz autko ciągnie tak samo ale od ok 2tys. Przy wymianie turbosprężarki mechanik coś tam kombinował geometrią łopatek i może poprzestawiał to tak i teraz auto zamula przy 1.5-2tys ale zastanawiam się czy wycięcie dpf mogło to spowodować? Czekam na podpowiedzi. Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 dpf nie ma nic do tego. Ja myślę, że gość namieszał z tymi łopatkami. Sprawdź jeszcze przepływomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daawidek44 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Tez obstawiam na te łopatki.. Sprewdzę przepływomierz tylko w jaki sposób zrobić to najlepiej? :) Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Daawidek44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Odepnij go ( wyciągnij wtyczkę ) i przejedź się, jeśli różnicy nie zauważysz to znaczy, że nie spełnia swojej roli i wymaga wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi