marcin18dm Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie , Jak to sie bedzie miało w praktyce wybó alternatora 65A gdzie wczesniej wsadzony był 85A? Wiem ze to słabsze ładowanie ale czy óżnica bedzie odczuwalna ?? Napiszcie swoje spostrzeżenia ..Dziekuje Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Tomik Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Będziesz częściej wymieniał akumulator. I nie zawsze odpalisz auto rankiem - to chyba logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Niekoniecznie, zależy od pokonywanych dziennie odległości i czy korzystasz z prądożernych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topkrk Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Z ładowaniem będzie wszystko ok ,natomiast problem będzie w sytuacji pełnego obciążenia przez odbiorniki nastąpi taki moment że alternator pójdzie z dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaku Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Sprawdź miernikiem poziom ładowania .Jak jest ok to musi latać . Ładowanie musi być na poziomie 13,9-14,2V dla instalacji 12-woltowych. Większe robi bałagan z aku lub regulatorem . Przy mniejszym kauma nie daje rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek2424 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam wepne się w temat tylko potrzebuje pomocy w drugą stronę teraz mam alternator słabszy bo nie było klimy na wyposażeniu klima będzie w kwietniu a alternator już pada (światła przygasają przy włączonej dmuchawie i ogrzewaniu tylnej szyby) czy jak teraz założę mocniejszy to nic się nie stanie przez te parę miesięcy ?. Z góry dzięki za odpowiedź Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Wiesz co to są zdania, kropki i przecinki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Nie rozumiem teraz mam alternator słabszy bo nie było klimy na wyposażeniu klima będzie w kwietniu O co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek2424 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Sory źle się wyraziłem, w kwietniu biorę się za montaż klimatyzacji do megi, myślałem że alternator wytrzyma do tego czasu jednak się myliłem, coraz bardziej pada ładowanie na światłach, także nie chce wywalać dwa razy kasy na alternator. teraz jest standardowo taki jaki jest w aucie bez klimy (klimy jeszcze niema tj. sprężarki etc.) pytanie czy jak zamontuje mocniejszy (różnica kilkudziesięciu amper) czy przez te 3 miechy nie zaszkodzi akumulatorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Raczej mu pomożesz, bo będzie dostawał odpowiedni ładunek elektryczny, nawet jak będzie włączone dużo odbiorników elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi