Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

firmware radio R-Plug&Radio+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pojawił się u mnie problem z rozmową telefoniczną przez bluetooth, objawia się tym, że po odebraniu (lub wybraniu) numeru słychać mnie ale ja nie słyszę rozmówcy. Dodam, że na początku tj. przez trzy miesiące działało wszystko b. dobrze i było b. wygodne. Ponieważ usterka pojawiła się nagle więc podejrzewam oprogramowania. W telefonie już zmieniałem (próbowałem też z innymi) nic to nie daje. Ciekawe jest to że streaming audio działa. Więc zostaje radio, ale nigdzie nie mogę znaleźć firmware'u od radia (mam wersję 3.0.0.24). Procedura aktualizacji jest opisana w instrukcji radia i jest tam informacja, że firmware powinien być na stronie Renault. Może ktoś dysponuje tym plikiem?

• 2 tygodnie później...

Dzięki za odpowiedzi. Tak mam ph2 Scenica. Wiem, że 3.0.0.24 jest najnowsza ale chciałem wgrać ją jeszcze raz, bo myślałem, że oprog. złapało jakiś błąd. Spróbuję może podjechać do serwisu.

Mam SGIII ale i na innych telefonach działa (w sumie należy napisać obecnie nie działa) podobnie.

Dodano: 01 wrz 2014 - 14:58

Po wizycie w serwisie okazało się że głośnik lewy przedni (w drzwiach) jest do wymiany. Widocznie rozmowy z telefonu są kierowane tylko na ten głośnik. Dodam, że nie wychwyciłem przy odbiorze radia nie sprawnego głośnika (ale słuchu absolutnego nie mam). Może komuś przyda się w przyszłości. Temat do zamknięcia.

Edytowane przez raffal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!