deephouse Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam! Mam zepsuty (prawdopodobnie) plywak w baku, i nie widze ile mam benzyny, zalozylem do tego gaz sekwencyjny i dolewam beny "na czuja", bo jak kazdy wie sekwencja potrzebuje troszke benzyny zeby podgrzac silnik zanim zalaczy sie gaz. Dla bezpieczenstwa zawsze mam 2 litry w kanisterku w bagazniku. Do rzeczy wiec... Dzisiaj jade sobie do tesco (silnik zimny - pracuje na benzynie), nagle zaczelo szarpac autem, mysle wiec: konczy sie benka. Zatrzymalem sie bo byla mozliwosc, silnik sam zdechl. Wlalem 2 litry z bagaznika, odpalam silnik, a tu nic... Kreci kreci ale zaskoczyc nie moze. Kilka razy tak mialem ze zalalem nawet litr i silnik zaraz zaskakiwal, dojezdzalem do stacji i tankowalem benzynke. Tym razem jednak kompletnie nic. Nie slychac w ogole zeby pompka paliwa zasysala benzyne przy przelaczaniu w pozycje zaplonu. Tylko kreci, kreci i kreci :-/ Zaraz zadzwonilem po kolege ktory przyjechal z 5 litrami benzyny, dolalismy wiecej w nadziei ze odpali, dalej to samo... Błagam pomozcie, auto stoi 600 metrow od miejsca w ktorym mieszkam i nie mam kompletnie pomyslu co na to poradzic... Mogla zatrzec sie pompka paliwa? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jak najbardziej mogła - poczytaj tematy o pompie paliwa. Dowiesz się tam też, że ona nie lubi chodzić na oparach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ja bym najpierw sprawdził bezpiecznik i przekaźnik pompy paliwa masz w puszcze pod maską potem dopiero pompkę, jeśli masz sekwencję to również możesz odpalić furkę na gazie tzw awaryjnie wg danych z instrukcji obsługi danej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deephouse Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Przekaznik chyba dziala bo slychac takie cykniecie. Bezpiecznik bedzie w tej puszcze co wszystkie inne? Kurde a moze znacie kogos we wroclawiu kto ma line i moglby mnie przeciagnac 600 metrow do chaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 deephouse, zadzwoń po taxi, oni czasem holują, oczywiście trzeba trochę im zapłacić - mnie w wawie kiedyś taxi holowała to umówiliśmy się na wskazanie taksometru razy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 deephouse, ale fura ci powinna zapalić na gazie więc holowanko byłoby zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Nie kazda instalacja taki luxus oferuje. Jeśli jest cos z przekaźnikiem pompy to silnik nie zapali nawet na LPG. Ten przekaźnik zasila tez jakiś inny obwód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deephouse Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Kurde teraz najwazniejsze zeby przyciagnac auto pod dom, bo nie usmiecha mi sie naprawiac go 600 metrow od domu, chodzic w te i w te kilka razy... :-/ Ile moze kosztowac lina holownicza jakas tania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 deephouse, w biedronce 25 zł wczoraj widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Te 600 m to już go przepchniesz bez ciągania z kolegą jak mu dasz na złocisty. Wiem coś o tym, bo sam w zeszłym tyg. około 300 m, pchałem cięższą "krowę" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deephouse Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Zeby po drodze nie bylo ruchliwych skrzyzowan to juz dawno bym go przepchnal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Spokojnie, zatrzymają się i jeszcze może ktoś pomoże jak zobaczy, że blokadę robisz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 tej ludzie nie przekomarzać mi się deephouse, niestety nie planuję wyjazdu do rodzinki w tym tygodniu więc cię nie ściągnę a pomyśleć że pod koniec tamtego tygodnia byłem we wrocławiu ciężkim sprzętem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deephouse Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 No, moj bolid w koncu stoi w miejscu ktore widze z okna. Wszystko dzieki Prezesowi ktory przyjechal i przeciagnal mnie do domu. Człowiek na którego mozna liczyc. Jeszcze raz wielkie dzieki! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie ma problemacji, a i jak widzisz przez te ruchliwe skrzyżowania też da się przeciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi