karoline90 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Cześć! Szukam informacji na temat klocków do mojego clio 2001r. Była pół roku temu w warsztacie wymieniono mi na jakieś zamienniki które są bardzo dobre. Ponieważ się na tym nie znam zgodziłam się. Minęło zaledwie kilka miesięcy a klocki znowu piszczą więc domyślam się że się skończyły. Teraz planuję kupić samemu coś polecanego przez innych użytkowników. CO sądzicie o klockach http://www.motointegrator.pl/produkty/179219-klocki-hamulcowe-ate-teves-130460-71103 dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Kiedyś jak miało Clio II ph2, używałem klocków ferodo, oryginaly też byly ferodo, jednak kończyły się co 15-18 tyś km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penter Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) U mnie Ferodo wytrzymały prawie 25 tys ale były już strasznie zniszczone. _________________ http://plexinawymiar.pl Edytowane 2 Marca 2018 przez penter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jeżeli chcesz klocki co nie piszczą to szukaj tych z azbestem , ciężko je już dostać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Najczęściej bardzo tanie klocki mają dodatki azbestowe które zresztą są należy bezwzględnie utylizować, powiem szczerze że ostatnio przerzuciłem się na klocki Kraft i jak na razie dają rade, dla tych z zasobniejszym portfelem polecam Valeo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Ja ostatnio zakupiłem Ferodo, wcześniej zakładałem TRW, jedne i drugie nie piszczą. TRW wytrzymywały dość duże przebiegi, ciekawe jak będzie z Ferodo. Dużo zależy od stylu jazdy :) Edytowane 25 Września 2014 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko26 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 To że piszczą nie świadczy o tym że się skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1981 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 ...rozumiem, że dobre klocki lepsze chcesz kupić ale 250 pln to trochę przesada. Spokojnie możesz za 130 pln kupić TRW i będą ok. Osobiście używałem kiedyś LPR i były ok. Teraz jak będę kupował to steinhof(produkt z PL). A mam pytanie czy te założone klocki są nowe? Znam przypadki zakładani używanych przez mechaników-niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi