Lewy Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Oczywiście, że nie wyparował. Albo gdzies jest niszczelność albo maglownica cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Najciekawsze jest to, że zniknął z nocy. Wieczorem był poziom, a następnego dnia w okolicach południa nie było już go wcale. Czy jeśli okazałoby się że maglownica cieknie to oznacza to konieczność jej wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 NA początek trzeba znaleźć miejsce wycieku, a maglownicę spokojnie można wymienić lub regenerować (jeśli to jej wina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Czy regeneracja polega tylko na wymianie wszystkich dupereli w przekładni, czy na czymś jeszcze? Czy ten zestaw http://moto.allegro.pl/item1186726130_prze...scenic_trw.html jest odpowiedni do regeneracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Jeśli regeneracja spowodowana jest niszczelnościa, to oprócz wymiany oringów itp. potrzebne jest tez szlifowanie elementów z nimi współpracujących. Wszystko zależy od stopnia zuzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Jeżeli się napełnia układ od zera (całkowity brak płynu), to wchodzi około 1 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ja miałem napełniany układ po regeneracji maglownicy. Układ był pusty. W litrowej butelce zostało co nieco na ewentualne dolewki. Moim zdaniem weszło tam nieco ponad 0,5L, może trochę więcej. Niemniej wystarczy kupić 1L płynu i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 u mnie, w 1ph2 przy wymianie płynu weszło jakieś 0,8-0,9l, nawet raczej bliżej 0,8 bo mechanik miał szczodrą rękę i musiałem trochę odciągnąć ze zbiornika. Lałem Valvoline MaxLife ATF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jsordyl1972 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Czy można zamiennie używać tych płynów (Elf Renault Matic D2 lub Mobil ATF 220), chodzi o uzupełnienie bo mam troszkę poniżej minimum, pytam bo nie wiem jaki był wlany przez poprzedniego właściciela ? Kolego płyny do wspomagania można mieszać, podobnie jak płyny do układu chłodzenia, więc od Ciebie zależy co wlejesz, oczywiscie tylko płyn do wspomagania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimczewski Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Mój kolor płynu to beż/jasny brąz. Jakiej marki płyn dolać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cykor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Mam pytanie,nie dawno mechanik wymienił mi pompę wspomagania i od tego czasu poci mi się zbiorniczek płynu wspomagania,co może być przyczyną? Dodam że przed wymiana pompy zbiorniczek był suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Sprawdź poziom płynu, może mechanik za dużo go nalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi