jaha Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Na pewno przyślę, jeżeli macie namiary gdzie takie cuda się kupuje w okolicy Częstochowy lub na śląsku dajcie znać na pw. Mam zamiar zrobić to własnoręcznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalu81 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jak przyciemnic tylne lampy? Lepiej sprajem czy folia? Ktos to juz robil na oba sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ja polecam spray z Motipa na lampy. Mozna polozyc trzy warstwy. Oczywiscie nie bedzie to wielkie przyciemnienie ale bedzie zgodne z przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 gipsiarz, z jakimi przepisami, mi się wydaje, że nie wolno w ogóle ingerować w oświetlenie zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Ja jak widze, auta z przyciemnonymi lampami tylnymi to mnie cholera bierze. W dzień ledwo stopy widać. Rozumiem, jak zrobione jest to profesjonalnie, bądź też fabrycznie tak aby nie było zagrożenia. Niestety znaczna część tuningowców (zwłaszcza starych kadetów, golfów itp) robi to w taki sposób, że tylko zagrożenie stwarzają dla innych. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Słyszałem też o wlewaniu w klosze przepalonego oleju na jakiś czas i to ma niby dawać profesjonalne przyciemnienie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Na szczęście widuje się już tego coraz mniej. Teraz LexusLook na topie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Dlatego mniej, że są systematycznie niszczone przez innych użytkowników, którzy nie zauważyli świateł stopu w samochodzie z przodu i w niego przydzwonili ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Mozna przyciemnic szyby sprayem z atestem taki atest posiada Motip na spray do lamp. Mozna polozyc 3 warstwy i wszystko jest legalne http://www.allegro.pl/item172796598_motip_...y_do_lamp_.html Tu masz linka do tego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Tak, tak. Wytłumacz to wszystko smutnym panom w mundurkach. Tym razem akurat jestem po ich stronie :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 gipsiarz, na co ten atest, że zamalujesz sobie światła i ma być OK. Malować chyba nie wolno, można zmienić natomiast na inne z homologacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Nigdy mi sie nikt do lamp nie doczepil. Mialem to w punto kilka lat temu teraz mam na clio ponad rok na megance tez teraz i nigdy nikt na przegladzie ani na kontroli sie nie doczepil. Jak zrobisz trzy warstwy to moga cie w d... pocalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 A może ktoś się orientuje, co na takie malowanie świateł mówią przepisy? O ile się nie mylę, to w TVN Turbo w jakims programie było pokazane jak zabrali gościowi dowód za takie malowanki. PS. A jak zostaniesz o ten atest poproszony to co? Pokażesz pustą puszkę po sprayu i film jak nakładasz trzy warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Mozna polozyc 3 warstwy i wszystko jest legalne A od kiedy to malowanie lamp jest legalne? Sam osobiście miałem przyciemnine takim sprayem w Golfie (sam malowałem 2 warstwy) i po trzech ostrych piskach za moim zadem zmieniłem je na przyciemnone oryginalne Helli. Nikt z policjantów nie przyczepił sie do mnie przez 3 lata o te światła a na kilka pytań z ich strony "jak przyciemnione" odpowiadałem "nie wiem , takie kupiłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 A ja mam pytanie, czy ktoś przyciemniał szyby metodą piecową? Podobno o wiele lepsza jakość i trwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi