Kamilm10195 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Moje Renault Megane I phI 1.6 8V K7M 720 bardzo ciężko odpala na zimnym silniku na benzynie, jak już odpali za 5-10 razem to gaśnie, obroty falują, po dotknięciu gazu obroty spadają i gaśnie. Muszę poczekać aż przełączy się na gaz. Po włączeniu się LPG (sekwencja) problem znika, auto jedzie bez problemu. Na ciepłym silniku odpala bez problemu na benzynie i na gazie. Wymieniłem już czujnik temperatury, kable i świece. Podpięty był pod komputer i nie ma żadnych błędów Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Może stare paliwo Edytowane 16 Września 2014 przez smeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Ale tylko na zimnym?? To możliwe bo tankowałem go tylko 2 razy na Statoilu. Mam go od końca lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Sprawdź czujnik położenia wału, koszt czujnika ok 40zł. Edytowane 17 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Jak go się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Multimetrem sprawdzasz opór,jak jest zimny i gorący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 A jaki powinien być ? Dodano: 22 wrz 2014 - 20:55 Czujnik położenia wału wymieniony i problem został bez zmian... Dodano: 02 paź 2014 - 16:43 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Zresetuj ECU silnika. Możliwe że rozjechały się mapy benzyny od nieprawidłowej regulacji gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 A jak to się robi ? Dodano: 03 paź 2014 - 16:05 Jeszcze od niedawna auto zaczęło się trząść na niższych obrotach. Tak powyżej 1300 jest bez problemu. I zauważyłem, że z rury wydechowej kapie woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Odłącz klemy akumulatora na dobre pół godziny, powinien się zresetować komputerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Zresetowałem go i nic się nie zmieniło... Macie jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Świece jakie założyłeś? Pewnie NGK... Powinieneś ustawić przerwę na świecy na 0.7 mm (czym? szczelinomierzem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 A sinik krokowy sprawdzałeś? Wyjmij, wyczyść załóż ponownie. Jak masz problem z odpaleniem to spróbuj także metodą pedału gazu do podłogi. Gaz w podłogę i kręcisz, tylko nie pompuj tego gazu podczas kręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilm10195 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Świece jakie założyłeś? Pewnie NGK... Powinieneś ustawić przerwę na świecy na 0.7 mm (czym? szczelinomierzem). Tak kupiłem NGK i ustawiłem na 0,7 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 ustawić przerwę na świecy na 0.7 mm To ciekawe, ja zawsze słyszałem o tym, że w gazie musi być 0.8 ta przerwa...dobrze wiedzieć na przyszłość, że jednak 0.7 bo zawsze na 0.8 robiłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi