dami130 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Witam serdecznie ! <><><><><><><><><><>><><><><> Ostatnio strzeliły mi 2 bezpieczniki te na tej czerwonej płytce obok akumulatora i potrzebowałbym takie zamówić. <><><><><><><><><><>><><><><> Nie wiecie o jakiś zamiennikach lub jakie parametry mają takie bezpieczniki i jak się zwą? <><><><><><><><><><>><><><><> Pozdrawiam! Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 18 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Bezpieczniki w tej czerwonej płytce są zamontowane na klemie plusowej akumulatora. I przeważnie wymiana się całość na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ten duży ma 400A a małe po 30A. Duży to cal2 a jeżeli chodzi o małe to na obudowie powinno być oznaczenie. Wpisz to w google i znajdziesz zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dami130 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dziękować :) Jak znajdę dobre zamienniki dam znać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu, a musze sprawdzić jeden bezpiecznik od świateł cofania i niestety nie wiem jak dostać się do tych bezpieczników . Mam wersję przed liftem i w niej podobno można bez wyjmowania aku zdjąć zewnętrzną obudowę skrzynki bezpieczników. Szukałem na forum, youtube i nie mogę znaleźć. Może ktoś pomoże? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Po prostu, podnieść maskę, zdjąć czarną osłonę z bezpieczników, w megance nie jest niczym przykręcona, wysunąć z prowadnicy szeroką białą wtykę by nie przeszkadzała i masz dojście do bezpieczników. Możesz lekko wysunąć w bok kasetę z bezpiecznikami i wymienić bezpiecznik zaznaczony na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Po prostu, podnieść maskę, zdjąć czarną osłonę z bezpieczników, w megance nie jest niczym przykręcona Czy wystarczy tą osłonę na siłę podnieść do góry? Nie chciałbym połamać przypadkowo jakiś zatrzasków, pomimo podważania do góry ta czarna osłona trzyma się pioruńsko mocno :D Problem rozwiązany. Jest zatrzask na czarnej osłonie od strony aku. Wcześniej go nie widziałem bo zasłaniała mi osłona aku. Po jej wyjęciu wszystko było już proste, osłona bezpieczników zdjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi