Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

nie działający zapłon

Rekomendowane odpowiedzi

witam

właśnie stałem sie posiadaczem Scenica 1998 rok 1600, sprzedający przyprowadził za mna auto pod dom zostawił kluczyki i odjechał. Wcześniej ocztwiście dał mi kluczyk w celu zapalenia silnika wykonania przejażdzki i nie ukrywam zakochałem sie w prowadzeniu auta i zpomniałem o bozym świecie. Po sprawdzeniu odrazu podpisaliśmy umowę i zgodził sie przyprowadzic auto pod dom jadąc za mną. Po pozegnaniu chciałem przestawic auto i nie moge go odpalić. wiem że trzeba otworzyć z kluczyka centralny nastepnie wiem że przy zalokowaniu mryga kontrolka więc nawet dla pewności zamknołem i otworzyłem centralny dwa razy, kontrolka przestaje mrygać przekręcam kluczyk zapalaja się wszystki kontrolki włacznie z ta od immo gaśnie przekręcam kluczyk i nic totalnie nic nie reaguje nie kręci, i tak wiele razy może robię coś nie tak. proszę o uświadomienie nowego posiadacza Scenica.

toko66

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.7 - logika wypowiedzi, ortografia. Aston76

Edytowane przez aston76

dziękuję sprawdzę i jeszcze raz dziekuję za podpowiedź , ale proszę o jeszcze inne przykłady z doświadczenia , nie chcę miec złych doświadczen tuż po zakupie to jest nieprawdopodobne że zaraz dosłownie po zakupie po przekreceniu kluczyka nic się nie dzieje gdzie tkwi mój błąd co robię źle , na trzydzieści lat jazdy i pierwszy zakup Francuza a tu mam zgryza z którym nie umię sobie poradzić .

sprawdzę i dziękuję, w porzednich autach kontrolki gasły i pojawiał się dziwięk pstrykania jak i dżwięk który jest ewidentny dla rozładowanego akumulatora a tu nic ale faktycznie jutro za dnia sprawdzę klemy itp

Dodano: 28 wrz 2014 - 20:19

Co sądzicie o immo może coś nie tak - kontrolka przy lampce reaguje , dwa kluczyki działają zamykaja i otwieraja centralny, może jest problem między kluczem a stacyjką , takie moje gdybanie .

Jesteście w sumie fachowcami w tej dziedzinie ,jeździcie swoimi autami dłużej niż ja .

Sprawdź te dwie rzeczy, a później będziemy kombinować dalej. Jak by coś było i imo. to przy przekręceniu kluczyka na zapłon, zaczęło by szybko migać i nie dało by odpalić samochodu, ale rozrusznik by kręcił.