jaceknowy Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 13 godzin temu, TheOktik napisał: Primo nie podłączaj tego gówna do Renówek. Secundo nie wyłączysz Delphi'm TPMS. Trzeba to wyprogramować z auta. W Megane 2 radził sobie dobrze. Do tej pory nie narzekałem na ds150. Ale może pora na zmianę testera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceknowy Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jak Megan 3 sprawdzić który czujnik nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceknowy Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Dnia 23.11.2019 o 18:05, cinas napisał: W jakim module wyłączyłeś ? Moduł deski rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Dnia 1.12.2019 o 22:37, jaceknowy napisał: Moduł deski rozdzielczej. To za mało. Do wyłączenia jest w UCH Dnia 28.11.2019 o 18:11, jaceknowy napisał: Jak Megan 3 sprawdzić który czujnik nie działa? Diagnoskopem. Można też urządzeniami Autela lub podobnymi, które czytają dane z czujnika o jego stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceknowy Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Tak się zastanawiam czy koła po wymianie wiosna/lato muszą wrócić na swoje miejsce. Może raz wykryty czujnik nie może powędrować w inne miejsce. A tak przy okazji po dwóch dniach funkcja "przyuczania" czujników przestała być aktywna. Teraz chyba tylko serwis z can clip mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceknowy Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Po założeniu kół z opami letnimi błędy zniknęły. Ale założenie tylnych kół na przód skutkuje tym, iż wyświetlane jest błędne ciśnienie, czyli w moim modelu ( nie ma HF) samoczynne przyuczanie nie działa. Z przodu mam 2,3 bara z tyłu 2,0 a na wyświetlaczu pokazu mi się z przodu 2,0 a z tyłu 2,3. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez jaceknowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceknowy Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Temat ogarnąłem za pomocą DDT4ALL i elm 327. Zamieniłem w UCH kody czujników i już pokazuje normalnie. Muszę jeszcze rozgryź jak wydobyć kody czujników z zimówek i jak zwiększyć próg przy którym wywala alarmy przy zbyt niskim ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi