Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Radio Cabasse-dziwne zachowanie wyświetlacza

kosmat21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukałem informacji dotyczących dziwnych zajawek wyświetlacza w naszych pojazdach ale po przestudiowaniu kilku postów (tyle znalazłem) nie trafiłem na rozwiązanie mojego problemu, który wygląda następująco:

W mojej Megi jest radio Cabasse z tunerem w bagażniku no i oczywiście wyświetlaczem w desce. Od pewnego czasu wyświetlacz nie świeci. Wyjmowałem go, wyjmowałem radio, sprawdzałem kostki-wszystko ok. Nie pamiętam po co ale wyjąłem bezpiecznik oznaczony coupe conso i po ponownym włożeniu okazało się, że wyświetlacz znów działa. Wprowadziłem kod, ustawiłem godzinę i byłem zadowolony. Rano wsiadam do auta i to samo. Więc wyjmuję na sekundę bezpiecznik, wkładam i wszystko wraca do normy. Sytuacja oczywiście cały czas się powtarza. Ostatnio miałem za to odwrotną zajawkę. Zamknąłem auto, wszystko się oczywiście wygasiło w samochodzie oprócz wyświetlacza. Zacząłem od wyjęcia i odłączenia kostek radia-świeci dalej. Polazłem do bagażnika i odłączyłem wszystkie kostki od tunera-wyświetlacz dalej świeci o_O pomimo, że z auta wyjęte jest radio i tuner..

Wyjąłem bezpiecznik coupe conso i wszystko wróciło do normy tzn do pierwszego problemu czyli działa poprawnie (prawdopodobnie) do zamknięcia auta.

W moim przypadku (nie wiem jak jest w innych) wiązka od wyświetlacza nie idzie do radia tylko jest wpleciona w wiązkę elektryczna samochodu i idzie gdzieś w stronę schowka pasażera.

Czy ktoś może wskazać przyczynę/rozwiązanie moich problemów?

Dzięki za odpowiedź:)

Edytowane przez kosmat21

• 5 miesięcy temu...