Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Sprzęgło miekkie, biegi wchodzą na "chama", siłę

Grzegorz1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zupełnie niedawno, bez jakichkolwiek objawów sprzęgło stało się miękkie, a wrzucanie biegów stało się prawdziwą udręką. Mianowicie gdy auto stoi i ruszam z 1 to muszę użyć dużej siły aby wszedł ten bieg, przy jeździe jest tez ciężko ale wchodzą jakoś te biegi. najgorzej jest tez ze wstecznym co bez zgrzytania nie obejdzie się. Nie wiem co się stało, tak nagle i nic na to nie wskazywało. Drogich kolegów po doświadczeniach proszę o opinie i pomoc. Silnik to 1.4 + LPG.

Edytowane przez aston76

Witaj w klubie osób szykujących się do wymiany sprzęgła i wysprzęglika w najgorszym razie. W najlepszym masz do wymiany przewód idący od pompy sprzęgła do wysprzęglika (do dostania tylko jak na razie w ASO). Proponuję sprawdzić poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku (sprzęgło jest hydrauliczne i bierze płyn ze zbiorniczka hamulców). Dalsza taka jazda skończy się poważną awarią skrzyni biegów. Proponuję na przyszłość używać opcji szukaj.

Zauwazylem ze w zbiorniku plynu hamulcowego jest ponizej poziomu min. kupilem dot-4 i dolalem do tego co bylo. pompowalem do oporu po czasie zrobil sie twardy pedal i biegi wchodza jak dawniej. Tamat mam nadzieje juz na 100% rozwiazany na szczescie. Do zamkniecia :)

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar

Edytowane przez damiar

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!