wamoss Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Nadmieniam że nie znalazłem nigdzie na forum podobnego tematu?? Więc .... Może ktoś z Kolegów będzie wiedział lub doradzi czego szukać, na co zwrócić uwagę. Objawy występują tylko na zimnym silniku zaraz po odpaleniu. Po osiągnięciu temperatury 60- 80 stopni odgłosy ustają. Nadmienię iż z silnikiem nic się nie dzieje wszystko w normach, tylko występuje owy uprzykrzający dźwięk na zimnym silniku. Silnik 2,0 benzyna bez lpg. Link do filmu : Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Dziękuję. Edytowane 29 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny6665 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Z takim czymś jeszcze się nie spotkałem ;). Rozbierz dolot i wyczyść go. Pod nim jest taka pokrywka przykręcona na kilka śrub, odkręć i wyczyść wszystko. Obejrzyj przy okazji uszczelnienie owej pokrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) To odma zepsuta jest, tak samo jest w moim bolidzie nowy element do kupienia za kosmiczne pieniądze ale po wymianie spokój. Edytowane 2 Listopada 2014 przez buli1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamoss Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Dziękuję bardzo za podpowiedź jak najbardziej trafna diagnoza. Jeśli odciągnę delikatnie od zaczepów przestaje hałasować. Cisza .... Spróbuję wyczyścić >> jeśli nie pomoże wymienię. Używki nie są drogie. Jeszcze raz dziękuję. W załączeniu zdjęcie umiejscowienia owego zaworu odmy w dolocie z silnikiem 2,0 benzyna. Edytowane 2 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Tylko musisz wiedzieć że odma ta pasuje tylko od megane II i scenic II z silnikiem 2.0 16 v a jej numer to 8200291355 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamoss Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Dziękuję bardzo za informację. Starą swoja zdemontowałem , rozebrałem i wyczyściłem / choć nie była wogóle brudna / po tym zabiegu te cykliczne odgłosy ustały zaczęły się powtarzać znów po jakimś czasie ale to już tylko rzadkość / kilka razy przy zimnym silniku od czasu do czasu / ale nie są jużtak hałaśliwe. Myślałem nad zakupem użuwki ,, ale zezygnowałem dlatego iż nie wiem czy inna nie bedzie gorsza. Także zaczekam az zacznie wkurzać ten dzwięk i zakupie nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 nowy element do kupienia za kosmiczne pieniądze W ASO za 170zł to nie jest dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Już zamówiona będzie na poniedziałek.Za kwotę 188 złotych . Dodano: 03 sty 2015 - 22:10 Odma wymieniona na nowy element, ale niestety jest cykliczne pojękiwanie i nie chce się to uspokoić, jak mam się tego pozbyć. Prosze o poradę. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamoss Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) cięcie ================= Nie wymieniałem nie hałasuje u mnie tak często. Zdarza się czasami raz na tydzień przez około 15 sekund. Także czekam aż będzie całkowicie szwankować. Lecz czytałem ostatnio posty , wymiana tego elementu czasami także nie pomaga . Renault dokładało dodatkowy zawór co pomagało. Szukałem tego na szrotach i aukcjach ale jak na razie bez efektów. Link do owego postu. >> Odma Edytowane 4 Stycznia 2015 przez wamoss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) takiego elementu poszukuje , dodaje iż otrzymałem odpowiedź z Renault i element o numerze 8200280347 występuje pod postacią trójnika z wężykami jak zaznaczony na obrazku kolorem żółtym ja szukam takiego elementu jak zaznaczyłem kolorem czerwonym ,czy ktoś z szanownych użytkowników wie jaki to urządzenie ma numer katalogowy . Dodano: 06 sty 2015 - 14:04 dodaje zdjecie koniec tematu ,kupiłem już element zaznaczony i po założeniu mam błogą cisze. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez buli1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi