Matys0 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Pękła mi śruba poduszki silnika tej od strony rozrządu. Czy zwykłą śruba z marketu będzie dobra? Czy są to jakieś wzmacniane śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyrazor Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Proponuje wymienić jak najszybciej tą śrubę, gdyż ja to zaniedbałem o jakiś dzień może dwa i pękła druga co spowodowało oberwanie się silnika i uszkodzenie półosi prawej wraz z przegubem wewnętrznym, więc koszt naprawy był znaczny. Naprawiałem to w warsztacie i mechanik wymienił je na inne jakie posiadał. Sądzę, że zwykłe śruby mogą nie zdać egzaminu gdyż jest sporo obciążenie na nich. Edytowane 4 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Kup porządne śruby klasy 10.9 i powinien być spokój. Edytowane 4 Listopada 2014 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 U mnie pękła ta główna wchodząca w łapę silnika. Tymczasowo zastąpiłem ją zwykłą śruba ale po powrocie do Polski wymienię na coś lepszego. Kolego Merkaba takie śruby można kupić w każdym sklepie czy tylko w jakimś specjalistycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 W dobrym sklepie metalowym powinni mieć śruby o klasie 10.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 A wiecie może jaką długość ma ta śruba? Bo nie pamiętam a nie mogę znaleźć tej ułamanej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mam pytanie czy poduszka silnika górna ta duża posiada regulację? Czy tylko ją montuje się i przykręca na styk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Przykręca się ja na styk. Nie ma możliwości regulacji. Dodano: 01 gru 2014 - 13:57 Objeździłem wszystkie sklepy w okolicy i nie mają takiej śruby :/ Znacie może jakiś sklep internetowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Śruby klasy 10.9 i np 60mm nie mają toś słabe sklepy w Koninie masz, jak u mnie na wiosce dostaniesz takie sprawy od ręki. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 No nie mają niestety, mają tylko za któtkie. Jakiej klasy to wiem. Z tego co wyczytałem śruba ma 11cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Podaj mi, długość śruby, gwint na całej długości śruby, jakie M śruby (M6,M8,M10?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dzięki Merkaba, już nalazłem sprzedawce który posiada takie śruby z demontażu. Kupię razem z łapą bo w mojej łapie połowa gwintu się wykruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi