Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Brak wspomagania kierownicy Scenic II ph I

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

ok wiem że elektryczne ale jak to się wymienia.

Dodano: 17 lis 2014 - 19:01

I wspomaganie wróciło, chciałem sprawdzić bezpieczniki i poszarpałem trochę te obudowy od bezpieczników w komorze silnika, żeby dostać się do tego drugiego 70 A, ale że nie mogłem się dostać a pora już późna postanowiłem dać se dziś spokój i stał się cud wspomaganie zaczęło działać, czyli jakiś nie kontakt.

Więc warto sprawdzić najpierw wszystko nim odda się na wymianę.

Jak będę miał więcej czasu to będę szukał przyczyny.

Dodano: 27 sty 2015 - 17:47

Niestety trzeba było wymienić całe wspomaganie, błąd wewnętrzny.

Dodano: 09 lut 2015 - 20:25

Czy może orientujecie się gdzie znajduje się czujnik kąta skrętu.

• 2 miesiące temu...

Witam.

Możesz opisać kroki wymiany wspomagania? U mnie jest problem mechaniczny - stukanie.

1. Zakup (na co trzeba zwrócić uwagę TRW / NSK, czy któryś z numerów jest jescze istotny)

2. Wymiana (jakieś specjalne ustawienie kierownicy / kół przed pierwszym montażem)

3. Programowanie (trzeba użyć CLIPa, czy się programuje kręcąc odpowiednio kierownicą)

4. podmiana elektroniki (zamiast ew. programowania) załatwiła by sprawę (jeżeli był problem mechaniczny)

5. Co z blokadą - trzeba zamontować ze starego wspoamagania, czy da się nauczyć nową?

Czeka mnie wymiana, toteż pytam.

Dzięki

PS. co do czujnika kąta, to chyba jest to "silniczek" z załącznika - może ktoś potwierdzić?

post-33417-0-09730200-1430076508_thumb.jpg

post-33417-0-14050200-1430076587_thumb.jpg

Edytowane przez sterowniczy