agata88 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Mam uszkodzona taśme poduszki kierowcy/swieci sie kontrolka poduszki i serwisu/ nie moge znaleść uzywanych przełączników z taśmą do mojego pojazdu / 3 drzwioma, bez halodenów , bez tempomatu i automatycznego włacznika swieteł ale mam wycieraczke tylnej szyby. Wiem że mozna wymienić górna część zwijacza. Ptytanie Czy kazda taśma bedzie pasowała np. od przełaczników bez tylnej wycieraczki, lub od przełaczników z halogenami lub innymi funkcjami ???? Czy można załazyc przełaczniki z innymi funkcjami i czy nie bedzie z tym jakiś problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Skąd wiesz, że masz uszkodzony zwijacz? Mnie też zaświeciła się ta konrolka, a okazało się, że niema masy. Pisałaś, że masz błąd b1007, u mnie było tak samo i trzeba było przeczyścić styk od masy. Obejrzyj fotki i opis. czytaj TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata88 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Byłem u elekrtromechanika,nawet nie podpinał komputera zobaczył taśme miedzy kierownicą a okudową przełaczników a własciwie jakąś końcówkę . Faktycznie jest widoczna i raczej wątpie aby się wypieła- biała taśma z aluminiowymi paskami. Stwierdził ze można uzyć taśmy od scenika ale ktoś chciał 300zł nowa to 500zł / najtańsza do megana ,są i po 650zł zalezy od opcji//+ wymiana i komputer - blokada poduszki przed montazem 200zł razem 700zł dużo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 ostatnio to przechodzilem, dalem sobie spokoj z uzywkami bo wiadomo ile to pojezdzi? nowy przelacznik zespolony + robocizna z 5% znizka zamknela sie w crika 680zl. coby nowa wykrecila jak stara 113kkm;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 wystarczy wymienic "gore" - jedyna roznica w tasmach jest gdy masz wersje z tempomatem - jesli nie to znajdz taki zespolony ktory jest bez temp. i wymien gorna czesc i bedzie smigac - warunek tasma musi byc ok a z zakupami przez allegro roznie bywa - ja trafilem dobrze za drugim razem... co do samego przelacznika zespolonego - sam tasma nie ma zadnego zwiazku z tym czy masz czujnik deszczu - halogeny itp. - tasmy sa dwie do wersji z temp. i bez - ale przelacznikow zesp. jest kilka rodzai.. ja sam gore zamontowalem z wersji sedan... btw. kupilem caly przelacznik z tasma na allegro za 120zł :) jak masz mozliwosc to najpierw na szrotach poszukaj... za 650zł to cały przelacznik zespolony a nie sama tasma... aha no i te 200zł za zablokowanie poduszki mozesz sobie oszczedzic odpinajac akumulator calkowicie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata88 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 włąśnie mam dylemat bo kupując uzywane przełaczniki / nie sprzedaja samego zwijacza/ nie wiem jak długo w nim zwijacz wytrzyma mój padł po 83000 ceny na allegro to około 250zł za przełaczniki ale mają inne funkcje więc do wykorzystania tylko sam zwijacz Sprzedają je w sklepie z częściami do francuskich samochodów na zamówienie ale sprzedawca wspominał coś o 2 rodzajach i różnych producentach czy to prawda? W ASO podali mi numer na podsawie VIN 8200480340 cena 550zł, w innym ASO podali mi cenę przełaczników do mojego pojazdu po nr. VIN - to 495zł inne przełaczniki czy w róznych ASO mają inne ceny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 kompletnych przelacznikow jest kilka rodzai, to sie zgadza. ale tasm jak pisal sornat sa tylko 2 wersje - z tempomatem i bez. nie ma przelacznika z zamiennika, jest tylko 'oryginalny' renault. co do roznicy w cenie trudno powiedziec, jesli sie nie ma pewnosci ze na bank podali cene do tych samych przelacznikow. u mnie zdazylo sie, ze w jednym z aso podano mi cene po 5% znizce, a potem sie dziwilem ze w innym na wejsciu zaspiewali wiecej. idz tam gdzie powiedzieli taniej, najwyzej jak przyjdzie nie to, to beda wymieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata88 Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Ceny w ASO są takie same po prostu jedni mieli nie aktualne informacje i podawali cenę do nie produkowanej już części. Renault dokonał zmian w przełącznikach i zmieniły się oznaczenia i cena Zamówiłem w ASO przełączniki - 553zł / poprzednia cena 498zł/ ,wymiana 70zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arka3 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mała aktualizacja. Przełącznik zespolony do wersji z tempomatem i automatycznymi światłami (funkcja i tak nie aktywna) w ASO Puławska 855zł + 300zł wymiana. Jak mi prywatny elektronik tego nie zrobi taniej to chyba to oleję i będę jeździł bez poduchy. Wrrr... Uff.. Naprawione za 100zł. Jak ktoś ma ten problem w Warszawie to polecam elektronika w Auto - Mazowsze (Zakręt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deemek Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witam! Mam również problem z taśmą. Taśma zakupiona, ale szukam na gwałt kogoś kto ją wymieni w Jarosławiu lub okolicy. Mam dwa dni do podbicia przeglądu. Mechanik, który miał mi ją wymienić jednak nie podjął się roboty bo myślał, że chodzi o wymianę całego zwijacza. Bardzo proszę was o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi