Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pilot - manetka radia , wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, cały czas walczę z wymianą radia na nowsze w mojej reni, na razie nie jest źle, wszystko gra ale apetyt rośnie w miarę jedzenia. Rodzą się nowe pytania ( i zadania przede mną):

1. Czy do zmiany manetki sterowania radia muszę ściągnąć kierownicę - aby zdjąć plastykowe obudowy kolumny kierownicy? Zaznaczam że chodzi mi o fluence, wersja z regulacją kolumny jedynie w jednej płaszczyźnie.

2. Czy jest możliwość zamontowania manetki z megane III do fluence - chodzi mi o to że kształt manetek się różni. W megane jest inna możliwość sterowania kolumną kierownicy, nie tylko w pionie ale również od i do kierowcy. Czy któryś z kolegów już próbował takiego manewru? Mam manetkę od nowego megane (wersja z BT, bez guzika sterowania głosem - czyli nowa wersja) i nie wiem czy jest sens się męczyć z wyciąganiem starej manetki (radio podstawowe bez BT).

3. Czy tunele - osłony plastykowe, cześć od zmiany biegów do tyłu (podłokietnika) w megane i fluence są takie same? Myślałem o montażu pilota do nawigacji w stylu megane i nie pilota jak w telewizorze ... :)

Edytowane przez aston76