Mateusz_stg Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Cześć, całkiem niedawno zakupiłem Renault megane 99 r wersja po lifcie (to moje 1 auto). Problem tkwi w komputerze pokładowym, wyświetlają się tylko ogólny przebieg. Wciskanie przycisku który znajduje się na manetce wycieraczki nie powoduje zmiany funkcji na wyświetlaczu. Próbowałem wykonać test licznika niestety bez skuteczne (brak reakcji), macie jakiś pomysł? Dobierać się do manetki w celu sprawdzenia przycisku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Typowa usterka, na końcu manetki są dwa kabelki od wyzwalania funkcji, któryś się ułamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_stg Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Żeby dostać się do tej manetki trzeba rozbierać całą kolumnę kierwoniczą i sciągać kierwonicę? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 20 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeryy3 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Wystarczy zdjąć osłonę za kierownicą i śróby manetki masz na wieszchu.Warto opuścić kierownicę przed tą operacją łatwiej jest demontować osłonę. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez jeeryy3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_stg Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki wielkie jutro się za to zabiorę i napisze jak mi poszło. :) Manetkę też bd musiał rozbierać na części 1? :) Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Mateusz_stg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Manetki się nie rozbiera, odkręcisz ją i wysuniesz, tylko delikatnie, aby nie uszkodzić cewki od immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Może po prostu "blaszkę" trzeba wyczyścić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzasty Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Mam pytanie czy wszystkie scenici z 2001 roku mają komputer pokładowy? Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Manetka od spryskiwaczy ma na końcu wciskany przycisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzasty Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) cięcie ten przycisk nie działa wciskam i nic się nie zmienia Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Możesz mieć licznik bez BC, wtedy jest tylko przebieg całkowity i dzienny. A manetkę ktoś zmienił i jest z przyciskiem do BC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi