impio Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 cześć, przymierzam się pomału do zmiany samochodu na coś nowszego, mam na oku: - opel insignia 2011-2012 2,0 160KM cosmo-kombi - peugot 508sw,2012 2,0 hdi 163KM (z dachem panoramicznym xd) - audi a4 2,0 tdi 2010 - bmw 3 2010 co sądzicie o tych wyborach ? jakieś uwagi techniczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Z zestawienia wynika, że każde byle nie Renault... i popieram ten wybór, by do Renaulta nie przekonywać na siłę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Na renówkowym forum szukasz inforamcji o takich autach? Ja powiem tak: Insignia 2.0 160KM Cosmo - ładna z zewnątrz, w środku ładnie, ale fotele to dla babci 80-90 lat, nie ma tam czegoś takiego jak trzymanie boczne. Osiągi - porażka, ciasno w środku, jak jesteś wysoki to będziesz głową zahaczał o podsufitkę i uchwyty na ręce. Konsola bardzo fajna, ale jak siedziałem w środku, to miałem wrażenie, że siedzę w jakimś bunkrze. 508 - nie siedziałem, ale miałem okazję jechać 2.0 HDI z hybrydą niby 200KM. Miałem wrażenie, że swoją meganą 160KM zrobiłbym z tego wiatrak, przyspieszenie przykre, automat bym ocenił na 4/6 pkt. BMW 3 kombi - porównywałem ze swoją meganą 3 kombi - właściciel BMW był zaskoczony, że tak dużo miejsca jest w meganie, a ja byłem zaskoczony, że BWM z 2008 roku ma wnętrze jak polonez z 1995. Rozejrzyj się za megane III/Laguną III z dieslem 2.0 dCi co najmniej 150KM - myślę, że będziesz bardzo zadowolony bo wybór jest duży, auta zazwyczaj fajnie wyposażone, silnik bezawaryjny, no i tanie w zakupie w porównaniu do wskazanej konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Z tej 4 zdecydowanie 508SW, warto jeszcze rozważyć Lagunę z pakietem GT, tylko ciężko trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Oj nie! to nie tak ze wszystko byleby nie renault :( po prostu nowe renówki nie podobają mi się tak jak ww modele. To nie jest forum fanatyków meganki :P więc jestem spokojny, że nikt mnie nie ukrzyżuje :D Laguna GT - wolałbym jednak coś popularniejszego z prostego powodu, łatwiej wybrzydzać wśród dostępnych modeli. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 superB :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Lagun jest bardzo dużo z pakietami GT, czasami można trafić pięknie wyposażone sztuki, ale z 1,5 co dla mnie jest dyskwalifikacją. Sam się rozglądam za L3 ale póki co nic ciekawego nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Rozważałbym tylko i wyłącznie pomiędzy 3 a a4. Nie myślałeś o zadbanym, serwisowanym i potwierdzonym przebiegiem E60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 superB ładny ale nie podobaja mi się: tylna klapa bez lamp i przednie lampy :/ coś więcej o e60? rocznik? cena ? ale mam wrażenie, że to samochód znacznie droższy niż te które podałem wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Podaj może jaki masz budżet na auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 nie wiem po co się pchać w jakieś e60 które będzie mieć przebieg zbliżony do autobusu. Jeżeli superb nie odpowiada to osobiście szukałbym Insigni w wersji cosmo. Miałem cosmo co prawda VC - wypas, klapa elektrycznie podnoszona i zamykana z pilota, podgrzewane, wentylowane fotele, elektrycznie wysuwany hak, jest dosłownie wszystko, tylko pamiętaj że polskie cosmo to bidota, które równa się niemieckiemu elegance . W tym budżecie na pewno upolujesz coś pewnego i zadbanego (chyba że chcesz kupić 2011 za 30tyś ) Insignia 2.0 160KM Cosmo - ładna z zewnątrz, w środku ładnie, ale fotele to dla babci 80-90 lat, nie ma tam czegoś takiego jak trzymanie boczne. Osiągi - porażka tylko to jest auto o klase wyższą wiec inna kategoriwa wagowa, po programie będzie sobie na pewno radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) za 35ty zł :P zdaję sobie sprawę, że zadbany egzemplarz jest droższy od ściąganego szrotu i nie mam złudzeń, że ktoś odda dobry wóz za darmo, a przed sprzedażą wymieni wszystko .. pewnie skończy się na insigni cosmo + chip do 190KM, teraz czas poszukiwań :( Spike96 - w moim świecie tak to nie działa, chyba wiesz za ile chcesz sprzedać samochód? :) PS posiada/posiadał ktoś bmw z3? jakie wrażenia ? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 ja osobiście nie polecam insigni, ciasna jak dla mnie, pół bagażnika to klapa. Takie odczucia, jako auto służbowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 kombi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 dokładnie kombi, ta klapa ma dobre 20 cm. (co prawda tylko na oko) szerokości i dość mocno wchodzi w bagażnik. Dodano: 02 sty 2015 - 13:23 wrażenie z zewnątrz, że bagażnik pochłonie wszystko, co będe chciał. Po otwarciu bagażnika, tak nie jest klapa bagażnika wnika z 10 cm do środka, a drugie 10 cm to zderzak. Ale cóż, to służbowe więc i tak dobre :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi