Skocz do zawartości

Megane II - Nie mogę wyłączyć halogenów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam Megane 2 , 1.6 cc 2003r. Przepatrzałem wszystkie posty i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a więc ...

Jadąc wieczorem zapaliłem halogeny, gdy po jakimś czasie dalej jadąc zgasiłem je manetką (tak mi się wydawało) ale kontrolka w środku pokazała że wyłączone. Pod domem wysiadłem z samochodu, zamknąłem auto a halogeny nadal świeciły. Próbowałem jeszcze parę razy włączyć i wyłączyć tym pokrętłem i nic to nie dało. Cały czas się świeca. Obecnie wyłączyłem bezpiecznik by nie świeciły cały czas. Moje pytanie co to może być czy wina przełącznika, przekaźnika czy wilgoci (kiedyś miałem problem z komputerem, same wycieraczki działały, auta nie mogłem odpalić, zgasić). Ale ten problem się skończyły po oddaniu do mechanika, który wyciągnął cały komputer i skrzynkę bezpieczników wszystko elegancko wysuszył.

Edytowane przez aston76

W środe jade do elektryka i wyniki napisze, wczoraj mi kontrolka od pozycyjnych przestała świeciec. Kurde renault i ta elektryka mnie tak dołuje bo stale cos, ze chyba czas pomyslec nad sprzedażą i kupnem czegos solidniej wykonanego niemca.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Edytowane przez aston76

Dziś odebrałem auto od elektryka, okazało się że to wina rozwarstwionych kabli w skrzynce UPS i zwarcia przez wilgoć. Elektryk jeszcze mi wtyczki i jakiś przekaźnik poprzerabiał bo podobno mogły być także skutkiem niedziałania wyłącznika halogenów. Zastosował jakiś środek na bazie Soli (solanki) który ma uszczelnić te styki i nie powodować łapania wilgoci. To wszystko iż się okazało, że mam całą skrzynkę UPC popękaną od spodu. Koszt naprawy 140zł + muszę kupić nową skrzynkę UPC (od bezpieczników ) około 100zł.