Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jak zamknąć drzwi na rozładowanym akumulatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Renault Megane 2 rocznik 2005, pełne wyposażenie (szyberdach, podgrzewane siedzenia, handsfree, brakuje chyba tylko ESP)

dzisiaj miałem problem ponieważ mój akumulator zaniemówił (nie dał rady odpalić ale wszystko inne tak)

jak wiemy z automatu odpalanie przy słabym akumulatorze jest długie czasem możliwe jak pare tygodni wcześniej,

ale po kilku takich próbach zajechał się akumulator że nie widzi karty w środku, nie reaguje na przycisk na karcie

do zamykania drzwi (wogóle jakby radio nie działało) bo karta w slocie jest widoczna ,można spróbować zapalić (ale po co jak za słaby już)

i można sobie włączyć zapłon.

Pytanie teraz takie, jak taki samochód zamknąć skoro nie reaguje na kartę ??

Próbowałem już wszystkich możliwości , zamknięcie ze środka (przyciskiem do zamykania drzwi) jest możliwe (chodź słychać że powoli i słabo zamki się

zamykają ale się zamykają) . Gdy zamknę tak samochód pozostaje chyba wyjście przez szybę której nie wiem czy z racji małego stanu zasilania

dam radę zamknąć, bo zamknięcie przyciskiem w środku a wysiednięcie (nie tylko drzwi kierowcy ale i prawe przednie też) otwierają wszystkie zamki

i co teraz zrobić żeby otworzyć tylko ten zamek którym wysiadam ?

Fajnie jak testowałem sobie coś takiego w domu bo samochód zamknę w garażu i jest spoko, pytanie tylko jak w terenie coś takiego mnie dopadnie

to co mam zrobić ?

Ma Ktoś jakieś pomysły ?

Z góry dziękuję za odpowiedź, jak nie jestem w dobrym miejscu na forum można przenieść jestem tutaj nowy.

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...