batory1920 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam mam problem z moja megi 1.6 16v :P autko dławi się na zimnym silniku nie ma błędów w komputerze przerzucałem cewki od kolegi starsze to dławił się na maksa miałem błąd czujnika wałka rozrządu wymieniłem go objawy nie ustąpiły poza tym sprawdziłem przepustnicę i czy nie bierze mi lewego powietrza zwarcia na stykach też niema sprawdzałem pomocy czy może to być te słyne KZFR a i bym zapomniał elektroczujnik KZFR odłonczyłem samochód troszkę stracił na sile ale może nie dławił i spalanie co najważniejsze się nie zmieniło oczywiscie wyskoczył servis i błąd ale samochód przełancza się w tedy na tryb awaryjny z tego co wiem POMOCY doradzie coś ?????????????????? Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Kzfr odpada. Nie przechodzi w tryb awaryjny. Może wymień świece zapłonowe albo dokręć je z wyczuciem bo głowica jest aluminiowa. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batory1920 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 świece też wymieniałem zapomniałem dodać oraz dwie cewki kupiłem nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Jeszcze może czujnik temperatury powietrza w kolektorze dolotowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batory1920 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 a nie pokazywał by błędu na komputerze ?? Dodano: 03 lut 2015 - 00:29 czy wilgoć może powodować te objawy czym bardziej wilgotno tym bardziej się dławi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor4x4 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Rozwiązałeś kolego problem? Bo mam podobnie, tyle że na gorącym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batory1920 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Do zainteresowanych problem ten zniwelowałem dokręcając cewki każda z nich ma swoją masę okazało się po prostu muszą być mocno dobite sztywne przegwintowałem śruby z M 6 na M 7 bo miałem gwinty już zjechane i tak nie trzymały doszedłem do tego z kolegą troje mechaników nie sprostało zadaniu pozdrawiam i mam nadzieje ze komuś ta rada pomoże Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 5 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi