Skocz do zawartości

Megane II 2.0 16v Jak znacząco podnieść moc silnika

Adramelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie chcę sprzedawać obecnego samochodu ponieważ mi się podoba, jest też bardzo zadbany wewnątrz jak i na zewnątrz, posiada niemal pełen pakiet wraz ze skórą w środku, do tego chciał bym jeździć niepozornym samochodzikiem z dużą mocą którą mogę uwolnić w razie potrzeby :)

Co według was można zrobić aby było dużo lepiej, w grę wchodzi nawet wymiana silnika na inny, oraz czy jest jakaś firma w Polsce która mogła by się tym zająć?

Jeśli chodzi o zawieszenie to robił bym w następnej kolejności bo wiadomo duża moc to trzeba było by usztywnić itd.

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to chętnie z nich skorzystam.

najtaniej i najprościej to będzie przełożyć silnik od sporta - nie wiem czy też nie będzie trzeba skrzyni, półosi, wydechu.... hmm, nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Dalej musiałbyś robić hamulce. Drogi kaprys masz ;-)

Od 4k eur zaczynają się już sporty, myślę, że z budżetem 5k możesz coś zadbanego wyrwać. Moim zdaniem lepsza opcja niż upychanie kasy w wolnossące 2.0 które nigdy rajdówką nie będzie - taka moja opinia, a zrobisz jak zechcesz.

Dodano: 23 sty 2015 - 15:41

Przykład pierwszy z brzegu :

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/renault-megane-renault-megane-sport-wetzlar/204162204.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=18&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=20700&makeModelVariant1.modelId=17&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&negativeFeatures=EXPORT&noec=1

70 tys na liczniku, pierwszy właściciel, bla bla bla....

Auto stoi za 4400eur, do oddania pewnie za 4000 co po dzisiejszym kursie daje niecałe 17 tys, do tego jakieś tam opłaty - 19 tys zł. Nie wiem co tam ujeżdżasz i co byś za to dostał ale pewnie z 10k lekko = za 9 tys masz na gotowo fajną zabawkę.

z gówna bata nie ukręcisz, niestety. To nie 2.0T

Dodano: 25 sty 2015 - 13:19

Najlepsza opcja sprzedać i kupić coś mocniejszego, nie ma sensu się bawić w żadne przekładki, raz, że kasa, dwa ciężko to potem sprzedać.