ziomek4007 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Pojawił się dziwny dźwięk, jakby delikatne brzęczenie chyba Z okolic turbiny przy dodawaniu gazu. Kiedy dodaje bardzo powoli dźwięku nie ma. Na luzie przy dodawaniu gazu cisza, także ciężko znaleźć przyczynę. Mam nadzieję że to nie oznaki końca turbiny. Podsuniecie jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 sprawdź czy coś się nie poluzowało, nie dotykają się jakieś metalowe elementy. u mnie wydawał dźwięki styk metalowej rury idącej nad silnikiem do interkulera z metalową opaską węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Niestety turbina...zdjąłem ze znajomym wąż idący do intercoolera, złapałem za wirnik i niestety luz taki, że pukał o obudowę. Niby ładnie chodzi, ale przy gwałtowniejszym dodaniu gazu przez chwilę brzęczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi