thuckalcir Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam. Posiadam Renault Megane I 1.4 8V z 98r i mam problem. Po podłączeniu klaksonu do kostki bez przerwy trąbi, jaka może być tego przyczyna ? Mówili mi żeby sprawdzić bezpieczniki i przekaźniki. Bezpieczniki ok. Przekaźniki sprawdzałem w skrzynce pod maską, ale nic to nie daje. Znalazłem też jakieś przekaźniki w skrzynce bezpieczników wewnątrz kabiny. Czy tam jest jakiś przekaźnik od klaksonu ?? Prosze o pomoc ! :( :( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Może ma zwarcie na przycisku w kierownicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuckalcir Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Sprawdzalem, wszystko jest wporzadku Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 5 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Co sprawdziłeś?, w uproszczeniu- przyciskiem zwierasz dwa kabelki, jeden podaje masę,drugi odbiera. Jeżeli na odbierającym jest masa, to gdzieś ją dostaje niekontrolowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuckalcir Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Mam dwa przyciski, gdyż jest to wersja z air bag'iem. Odkręciłem air bag i całkowicie odpiąłem kostkę od przycisków, po podłączeniu klaksonu nadal bez przerwy trąbi. Dopiero kiedy zdjąłem tą plastikową osłonę pod kierownicą i tam odłączyłem kostkę, klakson przestał trąbić. Byłem u mechanika, ten polecił mi sprawdzić przekaźnik. Niestety nigdzie nie mogę go znaleźć. Jaki pisałem sprawdziłem wszystkie pod maską, ale to nic nie daje :( . Znalazłem też jakieś przekaźniki w skrzynce bezpieczników wewnątrz kabiny. Może tam jest ten przekaźnik ? Nie chce próbować na ślepo, gdyż jest tam sporo kabli i nie chce nic przypadkiem urwać i narobić sobie dodatkowej roboty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Byłem u mechanika, ten polecił mi sprawdzić przekaźnik. A po co? Już znalazłeś gdzie jest zwarcie . Dopiero kiedy zdjąłem tą plastikową osłonę pod kierownicą i tam odłączyłem kostkę, klakson przestał trąbić Szukaj zawarcia od kostki w kierunku przycisków na kierownicy.Nie pamiętam, ale wydaje mi się nie ma przekaźnika na klaksonie, a nawet jak jest to wlutowany w UHC, wiec łatwo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Przecież pod airbagiem masz "pstryczki" które jak się zetkną to dają sygnał do klaksonu. Nie wiem jak w ph1 wyglądają ale w ph2 to jest to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuckalcir Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dzieki, zaraz ide kombinować. Napisze co udało mi się zrobić Dodano: 06 lut 2015 - 13:56 Problem rozwiązany, zwarte były przewody za kierownicą. Dziękuję za pomoc panowie. Jest jeszcze jedna sprawa. A mianowicie przy włączaniu keirunkowskazów i świateł awaryjnych słychać dziwne brzęczenie w skrzynce bezpieczników czy to jest normalne, po prostu ten typ tak ma czy to jakieś zwarcie ? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi