neosiek82 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Mam malą zagadkę z immobilizerem. A mianowicie po odpaleniu auta dioda Immo gaśnie ale po chwili zaczyna pulsować delikatnie. Wyglada jakby gdzies dostawała jakiś lewy prąd bądź masę. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim przypadkiem. Obstawiam jakieś zasniedziałe styki ale nie wiem niestety gdzie szukać sterownika Immo. Ktoś podpowie? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 8 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekarelk Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Podepnę się do tematu, mianowicie odłączyłem na noc akumulator i następnego dnia gdy go podłączyłem świeci mi się lekko dioda immo a tego nie było wcześniej. Auto odpala, jeździ normalnie, c.zamek działa tak już jeżdżę z tydzień. Wczoraj doszedł nowy objaw przy uruchomieniu silnika włączają mi się światła awaryjne i muszę je ręcznie wyłączać. Podłączałem auto pod clipa i nic żadnych usterek nie pokazuje. Gdzie szukać przyczyny???? Pozdr (auto to scenic II z 2005r) Edytowane 15 Lutego 2015 przez piekarelk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel1586 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Coś po stronie alarmu chyba, poczytaj w książce od alarmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekarelk Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam, Doszedł kolejny problem teraz jak zgaszę silnik to od razu włączają się awaryjne a raczej trzy krótkie mignięcia później 2sek. przerwy i znowu trzy mignięcia 2sek.przerwy i tak pół nocy dziś mi migał za nim zobaczyłem. Byłem u mechanika i stwierdził że mogę mieć słaby akumulator w gorszym wypadku jakaś "skrzynka"(elektroniczna) koszt ok.600zł Dodano: 26 lut 2015 - 20:54 Po naładowaniu akumulatora problem ustąpił i wszystko wróciło do normy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neosiek82 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Problem rozwiązany. Przegnity przewód prosestatu klimy dyndał sobie i dotykał silnika. Stąd pewnie wszystkie problemy z autem i wyskakujące ciągle jakieś błędy. Usterka znaleziona przypadkiem po awarii 1 biegów wentylatora chłodnicy. Może komuś sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi