Matixs Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Cześć. Temat był już omawiany, ale mam nadzieję że nie będziecie mi mieli za złe jeżeli założę nowy. Otóż po incydencie który opisywałem w tym temacie: http://megane.com.pl/topic/61108-pekly-obie-zarowki-w-soczewkach/ Zauważyłem że bardzo pogorszyła się jakość świateł. Wygląda to tak że teraz na mijania praktycznie nie da się jeździć bez używania halogenów. Zrobiłem zdjęcie jest trochę słabej jakości bo telefonem, ale mnie więcej tyle teraz przed sobą widze. Dla porównania tak to wygląda gdy są włączone światła przeciwmgielne A tutaj mijania plus drogowe: Co mogę teraz z tym zrobić? Chyba jedynym wyjściem jest regeneracja odbłyśników soczewki. Tylko że samochód jest mi cały czas potrzebny i nie widzę za bardzo opcji żeby wyjąć z niego lampy i gdzieś wysłać. Czy bez rozbierania lamp da się wyjąć soczewkę? Edytowane 11 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Szkoda że zdjęcia reflektora nie wstawiłeś.Bo często zmatowieje od środka klosz. Bez rozbierania reflektora nie da wyjąc soczewki. Nie używaj żarówki typu long life bo one szybciej zniszczą reflektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matixs Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Mniej więcej tak wygląda reflektor. Moim zdaniem jest w bardzo dobrym stanie. Edytowane 11 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Regeneracja lub wymiana na nowe, Zapraszam na pw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Soczewka masz wypalony i widać gołym okiem. A szkło do wypolerowania bo są rysy chyba od skrobania do szyb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi