rko Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam, niestety umarła mi skrzynia biegów, w związku z tym poszukuję skrzyni biegów oznaczonej symbolem JH3 143. Googluje i nigdzie nie ma takiej skrzyni. Jeżeli ktoś miałby namiary na skrzynię o takim symbolu bardzo proszę o info. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Cześć, miałem coś podobnego kilka lat temu, nie mogłem znaleźć tego typu skrzyni przez 2 miesiące - ukruszone zęby jednego z kół zniszczyły inne, terkotało wpierw, aż po ok 1000 km strzeliło i przestał jechać ;) na giełdzie w Lubinie znalazłem mistrza z Bielan wrocławskich, który mi to zrobił za 1300 zł z gwarancją 6 mies (plus koszt demontażu skrzyni). 30 tys km i odpukać działa :) Może warto poszukać w Wawie magika od naprawy? Zwłaszcza, że jak kupisz używaną, to też kij wie, co w niej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rko Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgadza sie nie wiadomo co będzie w używanej, ehhh nawet jednego ogłoszenia z takim symbolem nie znalazłem :(. Trzeba będzie chyba poszukać kogoś kto to naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Nie szukaj koniecznie po symbolach- kup od MII 1.6 i będzie dobrze.Nie ma na nie jakiegoś dużego popytu to i tanio wyrwiesz.Poczytaj sobie jeszcze tu :www.skrzynie.com.pl I o ile mnie pamięc nie myli to i 1.4 i 1.6 to a sama skrzynia-gdzies na forum była taka tabelka.... Edytowane 13 Lutego 2015 przez p.zyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) niestety ilość skrzyni w megance przyprawia o ból głowy, osobiście kupiłem 3 różne od silnika 1.6 16v (na szczęście mogłem oddać, bo nie pasowały), aż się napatoczyłem na konkretny model - dostałem kod skrzyni z ASO, po podaniu VIN.... tak więc trzeba kupować tę konkretną (wybite na niej jest), ale faktycznie nie każdy o tym wie i opisuje po prostu do takiego silnika i tyle. BTW - jeden handlarz skrzyniami spod Wrocławia nawciskał mi, że skrzynia funkiel-nówka-nie-śmigana, a jak pojechałem, to się z niej wysypywał piasek!!!!!, jak wyjął z jakiegoś szemranego magazynku w szopie :) na darmo 200 km zrobiłem.... Edytowane 16 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) niestety ilość skrzyni w megance przyprawia o ból głowy, osobiście kupiłem 3 różne od silnika 1.6 16v Do MII? W M1 rzeczywiście było kilka-różniły się mocowaniami ale w MII 1.6 mimo że rozebrałem kilka różnic nie widziałem może przez to, że podobne roczniki były? Edytowane 17 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi