Musial555 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam Krótko i na temat. Przy dodawaniu gazu ( nie zawsze ) gwałtownym i delikatnym słychać jeden PUK gdzieś w tylnych okolicach samochodu. co to może być za dźwięki skąd dochodzi? oraz przy dodawaniu gazu rusza się gałka zmiany biegów. Czy poduszki są już do wymiany czy może tulejka co łączy lewarek ze skrzynią jest już wybita? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A jak ma być, skoro poduszki pod silnikiem i skrzynią są już wyrobione. Ten puk może pochodzić od uderzenia tłumika w elementy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil94 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jak przy dodawaniu i odejmowaniu gazu słychać takie PUK i do tego lewarek dość mocno się rusza przy dodawaniu gazu na postoju to na pewno poducha wyrobiona (ta kość pod autem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) sprawdź wieszaki tłumika. No i sprawdź czy ci on nie opadł. Mi niestety wieszak się zerwał i też miałem pukanie. Wymieniłem wieszak i przestało pukać. Edytowane 1 Marca 2015 przez pawelosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musial555 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) sprawdziłem dzisiaj z tłumikiem wszystko okej. ale poducha skrzyni w fatalnym stanie a na dodatek śruba którą się ją przykręca ma obrobiony gwint w środku. poducha do wymiany, dziurę trzeba nagwintować na nowo. może dać grubszą śrubę? Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 2 Marca 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil94 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 To w końcu śruba czy otwór ma wyrobiony gwint? Kup nową poduszkę, nową śrubę i nagwintuj jeżeli otwór nie nadaje się do użytku. Przykręć, nie baw się w jakieś większe śruby i wszystko będzie hulać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi