seba201000 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc od pól roku posiadam renault fluence auto super lecz od około grudnia mam problem z odpalaniem rano zapala po drugim i trzecim razem a czasami to juz nie wiem którym. Wypróbowałem juz wszystkie sposoby opisane we wczesniejszych postach i innych forach lecz nic nie pomaga u mechanka na komputerze wyskoczył błąd oktanow wyjeżdziłem paliwo zatankowałem na statoil świerzym paliwem i nic. Bardzo proszę o pomoc czy ktoś maiał ten problem i oczywiście czy go rozwiazał to znaczy znalazł przyczynę bo nie chcę jeżdzic do mechaników i wymienic kilka czujnikow pompe i niewiem co jeszcze. Chodzi mi o konkretna diagnoze. pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi, ortografia. Aston76 Edytowane 4 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Przepustnicę rozumiem czyściłeś? Ja tak miałem i to pomogło. Nie wiem, czy miałem wcześniej jakieś błędy, ale również rano zapalał po którymś tak razem. Wyczyściłem jesienią 2014 r. i jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba201000 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) miałem czyszczoną ale dziś daje auto do mechanika ma ja wyczyścić jeszcze raz bo mówi że trzeba ją zaadoptować.Dam znać czy uporaja się z problemem Dzięki za podpowieć czekam na więcej Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi, ortografia. Aston76 Edytowane 5 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Ja swoją czyściłem już dwa razy i nigdy jej nie adoptowałem. Po prostu po jej wkręceniu po czyszczeniu i podłączeniu do niej elektryki, wkładam kartę HF do czytnika i zostawiam tak na 2 minuty, dopiero zapalam auto. Tak mi powiedział mechanik z ASO. Żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba201000 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Witam, myślałem, że miałem czyszczoną przepustnice, bo tak mi powiedział mechanik, lecz mnie oszukał bo wziął kasę za coś czego nie zrobił. Ja sobie z nim porozmawia w tygodniu. W czwartek wstawiłem auto do drugie warsztatu, odebrałem auto od mechanika, który wyczyścił naprawdę przepustnice. Auto zapala bez problemu. Dziękuje bardzo za podpowiedź maniek1807. Pozdrawiam Edytowane 7 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi