mj87 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Witam. Przy zakupie działała, dzien po juz nie tylna elektryczna szyba w megane coupe. Jak rozwiązać ten problem? Druga sprawa nie w tym ale innym aucie jest woda w wykładzinie od strony kierowcy? Co to może być i gdzie są oraz jak odetkać te kanaliki progowe?? Dodam, że kwestia dotyczy megane coupe sąmsiada oraz auta xsara picasso (nie twierdze, że ktoś pomoże z cytryną, ale w megane może ktoś podeśle fotki gdzie są te kanaliki itd.). Objaw jest taki, że cala wykładzina pod nogami kierowcy oraz ta gąbka pod nią jest bardzo mokra. Jak znaleść przyczyne, jak się pozbyć i jak to wysuszyć oraz rozebrać (wykładzine przecioł nożem, żeby zobaczyć jak bardzo jest mokro). Z góry bardzo dziękuje za pomoc w szybie i w wykładzinie. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia. Aston76 Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Spróbuj postukać w oś wychodzącą z plastikowej obudowy ,czasem to pomaga .Najczęściej nie łączy na stykach, do silniczka otwierającego szybkę.To najprostsze od czego można zacząć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj87 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Chodzi Ci o ten mechanizm przy szybie czy o sam przełącznik?? A z tą podłoga jak sobie poradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Przy szybie oś wychodzi z plastikowej obudowy boczku. Do osi jest przykręcony podwójny element otwierający szybę. Można też sprawdzić, czy dochodzi prąd do przełącznika tej szybki, między fotelami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj87 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Ok wyjąłem obudowę przycisków poruszałem kablami i działa. Za to problem pojawił się z przyciskiem od awaryjnych tzn. raz odskakuje i światełka palą raz nie (częściej się blokuje niż normalnie łapie). Jak można jakieś rozwiązanie?? Kolejna rzecz (nie na te deszczowe dni) to jak dostać się do wyświetlacza temperatury, radia (brak podświetlenia)?? I co z tą podłogą plama jest tylko pod nogami kierowcy z tyłu ani pod pasażerem sucho. Wdusiłem tą gumkę na progu i coś tam mokro było ale żadna woda nie wyleciała.... Nie wiem jak dostać się do tych kanałów do odpływu wody - jak można prosić jakiś filmik z youtube (może być w każdym języku) lub o zdjęcia krok po kroku co odpiąć, odkręcić itd. (czytałem wszystkie tematy nigdzie jednak nie widziałem zdjęć instrukcyjnych). Jak zdjąć kawałek wykładziny przy kierowcy(aby osuszyć)? Z góry dziękuje za pomoc (najlepiej by było jak by ktoś z poznania kto przerabiał temat). Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Za to problem pojawił się z przyciskiem od awaryjnych tzn. raz odskakuje i światełka palą raz nie Najprościej kupić używany za 20zł,lub ze szrotu. Jak auto stoi na polu ,to w czasie deszczu rozłóż papier na pedałach i wykładzinie i będzie widać skąd kapie woda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj87 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Ok. Zobacze, a jak udroznić te kanały z podszybia i jak tam się dostać? Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ja mam ph1 ,nie wiem czy tak samo jest w ph2,nie będę się więc wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj87 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Prawdopodobnie tak bo to tylko lift raczej nie zrobili innych w phII.... Muszę odkręcić wycieraczki, wykręcić dwa boczne torxy,zdjąć uszczelkę i jakoś wysunąć ten plastik?czy jak? Wolał bym wiedzieć zanim się za to zabiorę i utknę w połowie "zabawy".... Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Opcja szukaj nie gryzie. http://megane.com.pl/topic/17103-woda-w-aucie/page__p__137447__hl__woda+w+aucie__fromsearch__1#entry137447 http://megane.com.pl/topic/44489-woda-w-aucie/page__p__332305__hl__woda+w+aucie__fromsearch__1#entry332305 http://megane.com.pl/topic/23262-woda-w-aucie/page__p__351214__hl__woda+w+aucie__fromsearch__1#entry351214 I proponuję jednak zapoznać się z regulaminem forum i do niego się stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj87 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Ok. Widze pełno tematów mi by jednak chodziło o zdjęcia jak i co w pkt. Odkręcić,wyjąć itd. Czyli instrukcja obrazkowa lub filmik a takiej nie znalazłem....a połamać czy wyrwać niczego nie chce. Z góry dziękuje. Dodano: 15 mar 2015 - 12:53 No i mam jeszcze pytanko co za osłony mi brakują i jak wyglądają. Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi