Soul88 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Mam problem z Renault Megane Coupe z 99r. 1.6 16V Podczas jazdy komputer pokładowy wyłącza się, zegary zatrzymują się i gaśnie podświetlanie zegarów. Kontrolki od świateł świecą i po za tym wszystko jest w porządku. By włączyć komputer muszę wyłączyć silnik, zgasić światła mijania i ponownie włączyć silnik i następnie światła lecz komputer tez sie po chwili wyłącza. Po wyłączeniu/wygaszeniu się komputera i zegarów komputer resetuje wszystkie dane za wyjątkiem ogólnego przebiegu. Mógłby mi ktoś pomoc w rozwiązaniu tego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Na początek zacząłbym od wyczyszczenia dwóch złączy z tyłu zegarów. Wygląda na to, że cos tam nie styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treman Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem scenica i dopadła mnie wkurzająca rzecz a mianowicie : Po odpaleniu autka wszystko jest ok lecz w czasie jazdy przy różnych prędkościach wyłączają się zegary łącznie z komputerem który sie resetuje i po sekundzie wszystko wraca do normy . Reszta wyświetlaczy działa cały czas chodzi mi o wyświetlacz radia i klimy. Wydaje mi sie dziej sie tak w przypadku gdy np. dojeżdżam do świateł i zwalniam . Znalazłem nawet warsztat który za 150 zł naprawia takie rzeczy lecz niestety dotyczyło to zegarów cyfrowych a nie manualnych Jeśli ktoś z was miał lub rozwiązał taki przypadek proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 W cyfrowych wyświetlaczach to zazwyczaj przetwornica, w Twoim przypadku gdzieś kiepski styk i przerwy w zasilania. Skoro i przebiegi się resetują i wyświetlacz klimy, to problem gdzieś bliżej akumulatora. Posprawdzaj klemy i zaciski na aku. a także połączenie masy z silnika do karoserii. jest kilka tematów to opisujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treman Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Właśnie ze nie wyświetlacza klimy ani radia sie tak nie zachowuje a styki juz dociskałem i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 A faktycznie piszesz że klima i radio działa. Wobec tego nie akuu ale kostki bezpośrednio za licznikami, lub w samych ścieżkach coś nie tak. trzeba odkręcić i podnieść "parapet", potem odkręcić TORXY przy liczniku. Odpiąć kostki i sprawdzić styki we wtyczkach i gniazda. Jeden mniej ciasny może powodować przerwy w zasilaniu w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treman Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ok w weekend sie do niego dobiorę i dam znać czy pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroslaw_300 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 jak tak samo miałem gdy miałem akumulator na wykończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi