Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Błędny kod, crash radia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z moim radiem. Niestety gdzieś na forum wyczytałem skrót do jakiś ustawień radia (POWER + 2 + 5) a że człowiek jest ciekawy to bez zastanowienia wcisnął to. Niestety po tej akcji wszystko się popsuło. Radio nigdy nie wymagało kodu, nawet gdy leżało miesiąc w szafie. Posiadam Tuner List z Megane II. Radio pika co kilka sekund, nie da się tego wyłączyć. Każdy kod nawet prawidłowy jest błędny. Kod 3485 został wygenerowany za pomocą aplikacji jak i po nr VIN który podałem w serwisie. Po wpisaniu błędnego kodu (nawet i prawidłowego) wyskakuje error. Co ciekawe czas się nie kumuluje tylko cały czas muszę oczekiwać 2 minut. Próbowałem już wszystkiego. Kodu typu 0000,1234,6969 itp... nic nie zadziałało..

Ma ktoś pomysł co mogę teraz zrobić lub gdzie się udać w celu naprawienia radia? :(

Dodano: 27 mar 2015 - 10:23

Nadal nie mam pomysłu... Wszystkiego już próbowałem... Teraz oddałem radio do elektryka to bez patrzenia wygenerował mi kod i oddał radio z kodem. Podłączyłem pod auto i nadal nie działa więc znowu musiałem od niego jechać i zostawić radio...