Szymon86 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Witam obecnie użytkuje Renault Megane III 2.0 M4R automat 2010r, niestety nie posiadam książki serwisowej a przebieg zbliżą mi się do 100K i chciałbym się dowiedzieć jakie elementy eksploracyjne wymienia się przy tym silniku i skrzyni biegu przy taki przebiegu. W internecie znalazłem informacje o tym że silnik jest na łańcuchu czy to prawda? nie chodzi mi także o takie elementy jak filtry czy olej raczej o to czy przy 100K przebiegu wymienia się świece olej w skrzyni biegów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Udaj się do najbliższego ASO i podając VIN auta panowie z recepcji serwisu bez problemu wydrukują Ci taką kartę serwisową gdzie będą ujęte wszystkie niezbędne czynności serwisowe i wymiany konkretnie dla Twojej konfiguracji samochodu. Jak ładnie pogadasz to zweryfikują Ci - naturalnie niezbyt dokładnie historię serwisową auta, no chyba, że ją znasz. Do bardziej szczegółowych weryfikacji historii pojazdu polecam forumowiczów z CLIP-em. Jesteś z Wawy to osobiście rekomenduję kol Marcina (meganecoupe02). Edytowane 28 Marca 2015 przez Krzychos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon86 Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Dziękuję za odpowiedz. Obecnie mieszkam w Antwerpii więc zostaje mi opcja z VIN-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi