Jacek 1980 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Witam, może rzuci Wam się w oczy coś, co spowoduje, że nie warto się tam kulać i oglądać: http://otomoto.pl/renault-scenic-ii-2-0-16v-136km-dynamique-luxe-skora-C36474982.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 "najbogatsza wersja wyposażenia „Dynamique luxe”, posiada ona dosłownie wszystko co potrzebne jest do wygodnej, szybkiej i bezpiecznej jazdy na długich dystansach", w wyposażeniu tempomat, a gdzie ten tempomat na kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek 1980 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Może trzeba trochę zwiększyć budżet ;-) wyszukałem cuś takiego http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-ii-2-0-135km-xenon-panorama-alu-skora-navi-C36551785.html wygląda całkiem ok, tylko mam pyt: czy takim autem jest sens dziennie wozić się do pracki, czy jest to auto raczej do dłuższych wojaży, bo może niepotrzebnie takiego szukam (ale podobają mi się w ch...;-p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja mam zwykłego 1.6 16V i dziennie robię max 14 km :) do pracy i żłobka :) plus 2, 3 razy dłuższy wypad czyli wczasy itp. i jest spoko. Ponoć te silniki 2.0 wcale aż tak dużo więcej nie palą niż 1.6, ale to już musi ci powiedzieć ktoś kto taki silnik posiada. Z tego co widzę to przesiadasz się z Megany I tak jak ja. Różnica jest kolosalna ale sam musisz ocenić. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 -wysoko stoi tyłem; -nie ma ESP; -pięciomejscowy mimo ze Grand. Z własnego podwórka, powtórzę po raz kolejny: mam dwa SII: krótkiego 1.6 16V z 2006 r. (od nowości) i długiego 2.0T z 2007 od 2010 r. Różnica w spalaniu w mieście rzędu 1-2 l/100 km. (jak już utknę w wielkim korku średnie spalanie leci gigantycznie w górę, ale przynajmniej w moim przypadku nie jest codzienność), komfort jazdy nieporównywalny w mocniejszym, już szczególnie na trasie. Koszty serwisowania porównywalne (może 2.0T trochę wyższe ale nim dobijam znacząco więcej przebiegi więc i serwis częściej i zużycie większe). Jeżeli poszukujesz samochodu to sugeruję szukać takiego z większym silnikiem-w tych samochodach to nie jest różnica między 1.4 a 3.5 V6 tylko między 1.6 a 2.0 (ewentualnie 2.0T ale ich jest mało) czyli spalanie będzie niewiele większe, różnica w kosztach ubezpieczenia to już indywidualna sprawa, ale raczej też nie gigantyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi