TheOktik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Mój szczeniak nie ma fabrycznego parktronica. Z tyłu mam założony zestaw z allegro podłączony pod światło wstecznego. Jak to rozwiązać z przodu? Skąd wziąć informację o tym, że jest wrzucony pierwszy bieg a nie inny? Nie chcę żeby był włączony na stałe, bo będzie brzęczał w czasie jazdy albo w korkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Może jakimś nierzucającym się w oczy włącznikiem, którym aktywowałbyś czujniki tylko w razie potrzeby? Ostatnio dowiedziałem się, że w bogatszych wersjach Meganek (może Sceników też) były montowane takie przełączniki nad dźwignią ręcznego. Może taki zdałby egzamin? Z Meganki nie znalazłem, ale jest z Clio: http://allegro.pl/show_item.php?item=5077057871 Myślę, że uda Ci się taki zaadaptować tak, żeby wyglądał jak fabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Fabryczny włącznik już kupiłem. Będzie znajdował się w ori miejscu czyli po lewej stronie kierownicy obok ściemniacza podświetlenia deski i ESP. Włącznik to ostateczność jak nie znajdę innego rozwiązania. Myślałem o czymś ambitniejszym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Te włączniki nie były montowane tylko w bogatszych wersjach a w autach które mają oryginalne czujniki parkowania. Włącznik ten służy do włączania i wyłączania czujników cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A jakie wersje miały fabryczne czujniki? Te bogatsze - taki skrót myślowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 No i nie był montowany obok kierownicy, a nad dźwignią hamulca ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W meganie nad ręcznym ale w scenicu koło kolumny kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 bez różnicy czy bogatsza czy biedniejsza czujniki cofania mógł mieć każdy kto po prostu dopłacił w opcji do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wracając do tematu, co włącza czujniki z przodu? Przecież nie działają bez przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja zrobiłem to inaczej Tył aktywowany wstecznym Przód aktywowany wstecznym oraz każde naciśnięcie stop aktywuje przód na 30s Zamontowawłem oryginalny przycisk on/off i on dezaktywuje/aktywuje przód , dezakywacja działa do ponownego naciśnięcia przycisku lub zgaszenia auta Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Nie piszczy Ci w korkach w dużych miastach? W Warszawie auta stoją często dość ciasno, a Ty często na hamulcu co chwilę. Tak czy tak trop dobry. Nawet jeżeli piszczą w korkach to pretekst żeby komuś na D...e nie siedzieć tylko zachować zdrową odległość. Dodano: 12 kwi 2015 - 13:40 Są gotowe układy gotowe z pudełka do wykorzystania z takim czasomierzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Dlatego dałem prycisk on/off aby nie piszczał :D Ale fabryczny PDC na przód działa zawsze do prędkosći 10km/h Tak można poskładać z gotowtych zabawek Czasówka http://www.ase.hoste.pl/3sr.html Włącznik on/of http://www.ase.hoste.pl/4xs.html Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Myślę o wykorzystaniu czegoś takiego Chyba się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi