kinio1231 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) witam mam problem z meganka 2003r 1.5dci 80km KM wyskakuje mi blad check injecion i serwis nie chce odpalić rano jak się rozgrzeje to jedzie normalnie silnik tylko chodzi jak ciągnik gdy skasuje blad silnik chodi cicho tak jak powinien przejadę 200km i znowu to samo wymienione swiece wyczyszczony egr wtryski zregenerowane pompa w porzadku blad na komputerze to 1 wtrysk który jest 100% sprwny nie wiem dokładnie jaki to blad nie pamiętam proszę o pomoc Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Jest różnica między km (kilometrem) a KM (koniem mechanicznym). Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zamień wtryski miejscami - jeśli ten błąd pokaże się tam, gdzie włożyłeś wtryskiwacz pierwszy, to już masz odpowiedź co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinio1231 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Po zamianie błąd dalej się świeci na pierwszym co to oznacza co jest uszkodzone Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jak dalej świeci na tym samym pomimo zamiany, to masz wtryskiwacz do wymiany/regeneracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinio1231 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak one są dobre dopiero po regeneracji wszystkie sprawdzone 2 razy to jest nie możliwe czy przełoży 2 w pierwszy czy trzeci w pierwszy cały czas błąd jest w tym pierwszym także wszystkie Wtryski dopiero zregenerować były by do dupy Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Piszesz dla mnie mało zrozumiale... Pokazuje błąd tego samego wtryskiwacza czy tego samego cylindra? Pierwszy to cylinder czy wtryskiwacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinio1231 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie jestem znawca błąd jest cały czas na cylindrze nr 1 nie ważne który wtrysk wsadzę zauważyłem że paliwo mi się cofa i jest dużo powietrza w układzie mimo że był odpowietrzany czy to coś może mieć wspólnego Dodano: 12 kwi 2015 - 18:59 Dodam że jak się rozgrzeje odpala od strzała ale jak postoi 3 godz już kreci długo po 8 godz nie chce odpali wcale dopiero za 15 razem Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi