sirmichu Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, borykam się z moim problemem już parę ładnych miesięcy. Przy jeździe moją renią 1.6 8v benzyna 97r. przy otwartych oknach strasznie czuć spaliny. Niemalże łzawią oczy i robi się aż słodko w ustach :) Dodam, że kolektor wydechowy wymieniony (był pęknięty 3-4 gar), tłumik wewnętrzny i krańcowy wymieniony na asmet (poprzednie miały dziurę). Kolano od kolektora z katalizatorem było zdemontowane i sprawdzone, żadnych oznak przepalenia. założyłem nawet jakąś rurkę "tiuningującą" na wydech żeby spaliny odprowadzić dalej od auta i nic. Czy ktoś z was miał podobny problem? Wydech mam kompletnie nowy, uszczelka pod kolektor także wymieniona na nową. Spaliny czuć tylko podczas jazdy przy otwartych oknach, przy zamkniętych jest normalnie, także z włączonym nawiewem. Problem pokazuje się gdy tylko uchylę okno, Jak samochód stoi w miejscu i pracuje nie czuć żadnych spalin w około, muszę się rozbujać do 30-40 km/h żeby poczuć spaliny. Zbliżają się wakacje i nie chciałbym znowu jeździć z zamkniętymi oknami :( Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez sirmichu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 A w jakim stanie jest plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Oj, to zaraz byłoby słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmichu Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) włąśnie plecionka jest na stałe złaczona z wurą od tłumika wewnętrzego, w tę część wtdechu mam wymienioną na nojkę :( Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Dodano: 05 sie 2015 - 18:53 Witajcie po dłuższej nieobecności. Smród spalin już zażegnany !! :) Przyczyną nieprzyjemnych zapachów był za krótki układ wydechowy, pomimo dokupieni śmiesznej końcówki na tłumik był on za krótki. Pomogło obcięcie końcówki rury wychodzącej z tłumika i przymocowanie rury zgiętej w kolano, która wystaje teraz lekko poza obrys samochodu. Nie wygląda to estetycznie ale mi to nie przeszkadza. Pomimo wymiany niemalże nowego wydechu ten okazał się za krótki i trzeba było go dodatkowo przedłużyć. Już teraz nie złoszczę się na moją renię, byłem nią na Woodstoku i szczęśliwie wróciliśmy bez bólu głowy i łez w oczach:) Pozdrawiam wszystkich !! Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi