darken Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) witam, borykam się z niedziałającą klimą . Auto Grand Scenic II PH II. 1.9DCI 130km. Po podpięciu pod CLipa pokazuje stały błąd czujnika ciśnienia klimatyzacji. Sprężarka w ogóle nie załącza. Wymieniłem czujnik i nadal to samo. Czynnik został nabity 550gr. Postanowiłem odpiąć kostkę od czujnika i ujawnił się widok trzypinowy. Jeden pin ewidentnie zielony. czy to może być powodem nie działania? czy trzeba go przeczyścić? jak tak to czym? czy zakupić nową? Pozdrawiam Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Na bank tam jest problem. Kup Kontakt U i Kontakt S i tymi preparatami przeczyść styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darken Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dziękuje za radę. Spróbuję tak jak napisałeś . Dam znać o efektach. Dodano: 14 kwi 2015 - 09:26 Widzę też, że bez demontażu zderzaka się nie obędzie. Jakieś szczególne klucze potrzebuję? Na coś uważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) W MIIphII wystarczyło zdjąć osłonę silnika i dało radę go dkręcić..klucz 13-14chyba. Dołączę się do tematu. Czy powinna być uszczelka/oring przy czujniku?? U mnie czujnik wygląda tak samo, ale są jeszcze takie które ta część metalowa (za gwintem) mają o połowę mniejsza...czy ma to jakieś znaczenie?? Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darken Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Z tym że ja nie chce odkręcać czujnika bo on czysty jest. Muszę dostać się wtyczki, którą dopina się do czujnika Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zdemontuj nadkole i powinno być dojście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darken Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 styk całkiem dobrze się oczyścil . Jednak klima dalej nie rusza. Czy warto sprawdzić bezpieczniki jeśli tak to które?w jaki sposób sprawdzić czy są sprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Po naprawie styków trzeba pewnie skasować błąd na komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi