Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Electronic fault, znalezione, potrzebny schemat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od tygodni poszukiwałem przyczyny electronic fault. I znalazlem to równiez wyjasnilo mi wczesniejsze żarzenie sie diody immo. A więc po wyciągnięciu radia odsunełem wszystkie przewody na bok i zauważyłem tam głębiej jeszcze jedna wiązke kabli jest ich około 1--12. Wędrują sobie gdzieś w okolice blokady lub zegara cięzko mi okreslic bo nie widzę. Problem jest taki że jeden czerwony przewód z tej wiązki był przetarty i dotykal do masy radia. Zaizolowałem go ale niestety servis pali się terz cały czas i powraca po wykasowaniu. Czy możliwe ze ta masa podana na plusa uszkodzoła immobilizer. Bardzo bym prosił o jakieś schematy obrazowe połączenia zegarów, blokady, przycisku start/stop i czytanika z immobilizerem. Dzięki.

• Like 1

Możesz zaznaczyć na tym szkicu, o którą wiązkę chodzi?

Zapomniałem zaznaczyć że to wersja angielska, to u mnie by to było jakby r4

Sorrki, poprawiam to będzie chyba ta wiązka co na tym szkicu jest po lewej stronie radia, zaraz przy nim taka wykropkowana.

Ale ja mam ja z prawej strony radia :)

Edytowane przez aston76

Wydaje mi sie jednak ze to w stone tego przewodu 262, czy moge prosic jakis schemat obrazowy az do kierownicy? moze byc z lewej strony jakos sobie dojde do tego. Pojde po przedwodach i zobacze czy wchodza do immmo.

Dodano: 13 kwi 2015 - 23:25

Wydaje mi sie jednak ze to w stone tego przewodu 262, czy moge prosic jakis schemat obrazowy az do kierownicy? moze byc z lewej strony jakos sobie dojde do tego. Pojde po przedwodach i zobacze czy wchodza do immmo.

sorki 260

Proszę bardzo to wszystko może się przydać :)

Z rysunkow wynika ze albo immobilizer albo skrzynka bezpieczniko, sprawdze po kablu gdzie on wchodzi na ktorym pinie. Byc moze bedzie widoczny spalony element na ktorejs z plyt elektroniki.