Dominika86 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam, mam takie zapytanie przy skręcie kierownicy w lewo (gdy skręcam na maksa) słyszę jakieś dziwne stukanie, pukanie ( przy skręcie na prawo mniej, ale też trochę słychać). Więc pytanie co to może być ?? i ile kosztować może naprawa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 To mogą byś łączniki stabilizatora, ale radzę sprawdzić na podnośniku wszystkie elementy zawieszenia i końcówki drążka kierowniczego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andpea Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 ja bym raczej stawiał na przegub a nie łącznik stabilizatora. Koszt jakieś 100 zł + robocizna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika86 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 a może to być związane z płynem do wspomagania ??? jadę w poniedziałek do mechanika i zobaczymy, co powie i ile skasuje...Miejmy nadzieję, że w tych okolicach, co powyżej napisane P.S. mój ojciec też wspominał coś o przegubie, ale nie dowiem się na 100% jak ktoś nie zajrzy pod auto Dziekuję za odp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 a może to być związane z płynem do wspomagania ??? Jakim płynem do wspomagania?? Przecież wspomaganie jest elektryczne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika86 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 hmmm szczerze to ja nie wiem jakie tam wspomaganie mam ;) czyli w swoim aucie nie muszę dolewać żadnych płynów do wspomagania ?? Proszę nie krzyczeć, ale mechanikiem nie jestem i niezbyt znam się na tych sprawach :) jak coś nie działa to jadę do mechanika, albo dzwonię i wtedy mi wyjaśnia wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andpea Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ja bym jednak stawiał na przegub :) ale ciężko gdybać na odległość więc w poniedziałek daj znać co i jak ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika86 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) napewno napiszę :) bo jeszcze z jednym kłopotem dziś się spotkałam, więcej w tym temacie. Dodano: 27 kwi 2015 - 09:01 autko odstawione i teraz czekanie na telefon co dokładnie dolega, szczerze to mechanik mnie przestraszył, bo powiedział, że może to być amortyzator :/ zobaczymy ile w tym prawdy będzie przy odbiorze :) Dodano: 27 kwi 2015 - 15:17 no więc tak 2 sprężyny z łożyskiem przód oczywiście , bo z prawej była pęknięta plus przegub z lewej strony i mechanik zaśpiewał 900-950zł oszalał chyba.... Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi