Konrad20 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Witam mam lagune 1.9dci 2002r. Samochód od kilku dni nie chcę w ogóle przyspieszać. Przyspiesza dopiero przy 2400 obrotów. A tak w ogóle pedał w podłogę a on nic. Wtryski były sprawdzane na przelew i wyniki są takie: 1:20 ml 2:25ml 3:20ml 4:39ml. Ciężko mi zinterpretować wyniki. Może to winna odmy kolektora? Przed tym brakiem mocy wyskoczył mi z dwa razy komunikat o wtryskach fail inject czy coś w podobnie. Odłączyłem przepływkę to samochód ciężko pracował i już w tedy prawie nie reaguje na gaz. Czego to może być winna? Edytowane 3 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 aa EGR sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad20 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Czyściłem go ropą, a jak wyjąć w nim kolektor ssący bo może jest straszny syf tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek5650 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 U mnie było podobnie, okazało się że cała moc turbo idzie w powietrze. Wystarczyło podmienić plastikowy króciec w wacupompie, ten od którego odchodzi cienki przewód do turbiny. Po tym mój scenic ożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekhu Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Ja na warsztacie miałem taki problem w scenicu 1.9 wężyk od zaworu podciśnieniowego był nieszczelny i turbo szło nie tam gdzie trzeba. wymię wężyk i będzie po kłopocie :) Edytowane 14 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriwo2301 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 spróbuj odłączyć przepływomierz i wtedy zobacz jak auto sobie radzi. Jeśli będzie miał kopa, wymień przepływkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Najlepiej podpiac interfejs i odczytac bledy, zrobic diagnostyke. Ale jesli sie tak nie da na szybko, to sprobuj z przeplywomierzem j.w. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 19 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi