blaz Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Witam Mam dość nietypowy problem z nadmuchem w megane, było tak od zakupu czyli od roku. Chodzi o to, że ze środkowej kratki wylatuje powietrze o nie równej sile dla prawej i lewej części tej kratki. Jak przyłożę rękę do lewej kratki to dmucha ze 3 razy mocniej niż z prawej. Myślałem, że może klapka zamykająca nawiew nie otwiera się do końca, ale jak widać na poniższym filmiku, klapka jest wspólna dla lewej i prawej kratki i działa ok: https://www.youtube.com/watch?v=ZAdXoPH4rnk Lewa kratka dmucha normalnie, a prawa ledwo co.. dodam ,że boczne nawiewy przy drzwiach działają równo z taką samą siłą, a wyjęcie filtra kabinowego nic nie zmienia. Czy mogła się jakaś rura przygiąć czy coś? ma ktoś zdjęcia jak ten układ wygląda od wylotu kratki po samą dmuchawę? razcej nie ma możliwości że do jednej z kratek coś wpadło, bo niby którędy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Odkręć kratki centralne i zobacz czy tam czegoś nie ma w "dziurze" :) Dodano: 17 maj 2015 - 15:27 razcej nie ma możliwości że do jednej z kratek coś wpadło, bo niby którędy.. Jeśli od zakupu jest taki efekt, to nie wiesz co się wcześniej działo. Możliwe, że np. poprzedni właściciel sobie czyścił pod kratkami i mu szmata wpadła do dziury :P Edytowane 17 Maja 2015 przez dcst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 ale tych kratek chyba nie da się odkręcić, nie widzę żadnych zaślepionych śrub:( pewnie demontaż jest od wewnątrz ,po wyjęciu deski :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Kratki odkręca się poprzez odkręcenie panelu z radia i klimy. Trzeba odkręcić 4x T20 (2 po wyciągnięciu radia widać a 2 przy gnieździe diagnostycznym). Po odkceniu podważamy całość delikatnie(ale trochę siły trzeba użyć). Druga rzecz to odchylenie daszka do góry(w załączniku). Wtedy zostają 6x T20 od kratek i da się je wyciągnąć. Wydaje się długie i męczące, ale tak naprawdę zajmuje to ok. 15 min :) Demontaż daszka wyświetlacza MII Edytowane 21 Maja 2015 przez P_r_z_e_m_o 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) cięcie wielkie dzięki ;) nie miałem ostatnio czasu a i chłodniej się zrobiło więc temat na chwilę odłożyłem, ale postaram się w najbliższej wolnej chwili dobrać do dziur ;) Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Dodano: 28 maj 2015 - 21:01 no więc problem rozwiązany:), zabrałem laptoka z manualem do renaty i już miałem rozkręcać konsolę i kratki, ale dobrze ,że postanowiłem pierw wyjąc schowek i zmienić filtr kabinowy:) Okazało się,że od klapy nawiewu na nogi odczepiło się cięgno i klapka była cały czas otwarta- dmuchała na nogi PS. przepraszam za złamanie punktu 5.13 regulaminu "Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. Zbyteczne i nie estetyczne jest przepisywanie tego samego bezpośrednio pod oryginalnym postem" Edytowane 28 Maja 2015 przez blaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi