kammat Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Witam! Niedawno zakupiłem sprężyny obniżające Eibach-30mm, myślę teraz nad założeniem dystansów poszerzających i tutaj mam pytanie na jaką szerokość dystansów mogę sobie pozwolić po założeniu tych sprężyn, tak aby nie uszkodziły nadkola? Obecnie mam założone felgi R18 opony 225/40. Edytowane 19 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Obecnie mam założone felgi R18 opony 225/40. To nic nie mówi (a ET, a szerokość felgi?). Musisz dosłownie zobaczyć w tej chwili jak daleko koło jest wpuszczone w obrys samochodu. I od tego odjąć tyle ile ma grubości błotnik + dodatki pod nim (tak aby nic nie uszkodzić jak pisałeś :) ). Wyjdzie ci mniej więcej grubość dystansów (ale to i tak nie będzie pewne, że ci wejdzie). I pamiętaj jak będziesz nabywać dystansy to tylko te z pierścieniem centrującym. Edytowane 19 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 8X18 ET 49 NUMER FELGI 403006010R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prettymind Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kolego. Ja przy niższym ET 43 (felgi bardziej na zewnątrz auta, niż w Twoim) mam założone dystanse po 20mm. Ale żałuję, że nie dałem po 25mm. Więc spokojnie możesz założyć po 25mm na koło. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master1993 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja mam założone springi MTS Technik 45mm i do tego dystanse 10mm na przód i 20mm na tył Felgi: AEZ model RADON AR7 Szerokość: 7,5 cala Rozmiar: 17 ET 37 Rozmiar otworu centrującego: 72 Opony: 215/40/17 Good Yera oraz Kenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsxx Opublikowano 27 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Cześć Czy po założeniu dystansów zmienia się jakoś odczuwalna praca zawieszenia? Czy da się odczuć wpływ na komfort resorowania większy lub mniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi