yaqmo Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Witam otrzymałem samochód Megane II z uszkodzonym turbo, niestety olej poszedł z wydechu i do intercolera i ... no właśnie gdzie dalej? Zdemontowany kat, intercoler, wydechu nie mogłem wyciągnąć ale jakoś będę musiał, i co jeszcze trzeba będzie wyczyścić. Moje pytania: Czy mógł by ktoś opisać cały proces co należy zrobić przed wymianą turbo (chodzi szczególnie co muszę zdemontować i wyczyścić z oleju przed wymianą turbo)? Czym płukać katalizator, wydech, intercoler i co tam jeszcze. Edytowane 23 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejas Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Olej zostal ci w wydechu? Gdzie niby siedzi? Mi sie zbieral w IC i reszte spalal... mam auto u mechanika czyszczony caly dolot, nowy olej i filtr powietrza co jeszcze chcesz czyscic oprocz dolotu? Wydech? W jakim celu? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaqmo Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Kolego dlatego pytam co oprocz tych rzeczy trzeba wyczyscic z oleju w ic jest olej na wejsciu i wyjsciu cale wydech i olej stoi w wydechu bo kapis a jak sie odpalilo to wylecialo na asfaltcwszystko. W jaki sposob kata i tlumik wyczyscic i ic dzieki za odp. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejas Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ja dzis wszystkie przewody zwiazane z dolotem powietrza mialem na zewnatrz, wszystkie weze przez ktore przeplywa olej rowniez aut i czyszczenie. Auto odzylo;) Regulamin pkt. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaqmo Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Ok tylko powiedz mi kolego czym czyściłeś z oleju wydech i kata bo niewiem czym wymyć i w jaki sposób żeby nie uszkodzić. Dzieki z odpowiedzi i pomoc i czekam na szybka odp. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Edytowane 24 Maja 2015 przez yaqmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi