DrNO Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) no i zaczelo sie... :) to co planowalem dluzszy czas, czyli przerobka dwu (gornych) kratek w zderzaku w mojej megi. nie chcialem demolowac moich oryginalnych wiec szukalem (bez pospiechu) jakichs uzywek no i dzieki suchutkiemu zdobylem takie kratki. [ obrazek klikajny ] potrzebne materialy: - komplet kratek - szpachla uniwersalna - superglue (uzupelnienie luk w szpachli po szlifowaniu) - siatka tuningowa - klej (jeszcze nie wybralem ale pewnie bedzie szklarski) do wklejenia siatki - farba w spray'u - czarny mat - narzedzia (brzeszczot, pilnik, papiery scierne...) plan: 1. wyciac srodki (te cale zaluzje) 2. wyszlifowac nierownosci i pozostalosci po cieciach 3. zaszpachlowac dziury (po bokach zostaja trojkatne dziury) i ewentualne uszkodzenia 4. wkleic od tylu siatke tuningowa (plaster miodu, oczka 7x15mm) 5. pomalowac calosc na czarny mat, tak zeby zakryc wszelkie przerobki - 3/4 cienkie warstwy, dlugie schniecie, najpierw w garazu, potem wygrzewanie - 2tyg kolo kaloryfera aktualnie jestem na etapie wycinania. i na dzis udalo sie tyle :) [ obrazek klikajny ] ------------------------------------------ EDIT: 00:14 12.02.2007 ------------------------------------------ no i dzis (niedziela) kontynuowalem prace... najpierw podcialem pierwsza kratke tu sa dwie dla porownania w koncu zaczalem ja wygladzac az doszedlem do takiego efektu czas na druga... jeszcze jakies smieci i zaczynamy wygladzac druga prawie skonczony etap 1. :) ciag dalszy nastapi!... Edytowane 19 Grudnia 2015 przez DrNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 No no - nawet się udało łądnie szlifnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) szlifowanie dopiero bedzie... wlasnie juz zakupilem wszystkie elementy, teraz koncze docinac i zaczynamy wykonczenie ksztaltu... :] koszty: - kratki 0zl - siatka 25zl - farba 13,50zl - klej 16,50zl - szpachla 9zl - superglue 1,60zl RAZEM: 65,60zl radosc z zabawy... BEZCENNE! jak dobrze wyjdzie pomysle jeszcze o przerobieniu dolnej kratki, zeby byl peplen komplet :) (i tak materialy jeszcze zostana, wiec koszty ogolnie powinny sporo spasc :)) Edytowane 19 Grudnia 2015 przez DrNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 No to życzę powodzonka i czekam z niecierpliwością na efekt końcowy Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 radosc z zabawy... BEZCENNE! radość z zabawy zwróciła moją uwage na tą kierownice w tle CMR to jest dopiero radosc z zabawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Brawo Doc! Czekamy na dalsze fotki. A jak z podświetleniem? Chyba by warto coś tam wstawić. Proponuję diody 2-kolorowe. Zdrówko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 COOL również oczekuję efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ... nie no jakie swiatelka? choinki nie skaldam :) swiatelka zreszta mam w kompie ;P http://members.chello.pl/rbanas/kompmod/komp2/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 a propos kratek proponuję zerknąć Tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) dobra... dzis niewiele zrobilem ale bylem jakis taki rozwalony. udalo sie tylko wyszlifowac ogolnie pozostalosci wycinania srodkow, zmatowic calosc i naprawic wszelkie uszkodzenia po brutalnym rozdziewiczeniu :) przed... po... jutro od rana szlifowanie koncowe (papier "600tka") nastepnie pozadne mycie i odtluszczanie. dalej zaczynam juz (od)budowe najpierw usztywnienie bokow z poliweglanu, potem szpachla (wypelnienie "trojkacikow" i ewentualnych ubytkow)... wieczorem moze zeszlifuje szpachle i poprawie ewentualne error'y :) ------------------------------------------ EDIT: 19:31 14.02.2007 ------------------------------------------ dzis dalsze prace... takie, ktore sa niewdzieczne dla postronnych, czyli "nic sie nie dzieje..." no ale co poradzic?... udalo sie dzis dosc dokladnie wyszlifowac oba grille papierem 600. zratki zostaly wygladzone, wczesniej wszelkie (wiekszosc) nierownosci i uszkodzenia zostawy naprawione (superglue). po szlifowaniu wszystko umylem dokladnie. zakonczylem etap 2. no i zaczynamy e.3. :) zestaw na dzis: wzmocnienie boczkow, w ktorych zostaly trojkatne dziury po "zaluzjach", za pomoca plachty poliweglanowej (pcv). wyciac 4 kawalki... ale najpierw trzeba oczyscic i odtluscic... te powierzchnie: tym potem superglue raz... dwa... cztery! :] kolejna nadchodzi szpachla... ale to juz chyba jutro z rana, bo smierdoli mocno, a nie chce robic gestej atmosfery na dobranoc w domu :) PS: poprawilem ostatnia fotke (zle linki) ------------------------------------------ EDIT: 21:30 15.02.2007 ------------------------------------------ no i skonczylem etap3. :) z samego rana zaczalem od szpachlowania potem szlifowanie i polerowanie... i uzupelnianie brakow i uszkodzen za pomoca superglue nastepnie umylem kratki i zamknalem 3. etap :) jutro docinam siatke i ja wklejam :) odtluszczam calosc (patrz wyzej ;P), lece do garazu i jade pierwsza warstwe farby! ;) Edytowane 19 Grudnia 2015 przez DrNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Niktnie mówi o"choince" ale o fajnym efekcie. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Dla jednych to fajny efekt a dla innych choinka ;-) :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) ehhh, malo dzis zrobile, ale to wina mojej kobiety wredna jedza z lozka mnie nie wypuscila... 8-) a teraz jeszcze pedze na impreze... ponizej dzisiejsze efekty pracy :) do jutra... tylko czy ja jutro wstane w ogole?... :roll: Edytowane 19 Grudnia 2015 przez DrNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Swoją drogą to dobrze, że twoja kobieta tego nie czyta ;-) Zamiast się cieszyć to ten marudzi :-P Wiesz co zaczynam się zastanawiać jakby to wyglądało gdybyś kratki nie malował bo chyba chcesz ją prysnąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 hmmm ja nie chce miec zadnych srebrnych elementow na autku nawet alufele chce kupic grafotowe :] i tak jak pisalem na poczatku: :)+--> (DrNO wczesniej gdziestam bez sensu :)) plan:(...) 4. wkleic od tylu siatke tuningowa (plaster miodu, oczka 7x15mm) 5. pomalowac calosc na czarny mat, tak zeby zakryc wszelkie przerobki - 3/4 cienkie warstwy, dlugie schniecie, najpierw w garazu, potem wygrzewanie - 2tyg kolo kaloryfera wiec "tak", bede je pryskal :) nawet juz farbe mam kupiona (sprawdzona, swietna!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi