Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie krzyczę. Zwróciłem uwagę. Post dotyczy czego innego, więc nie tu miejsce na dyskusję. Nie wiem co usłyszałeś i od kogo (agenta, likwidatora, dyrektora, prezesa...), czy to jest oficjalne stanowisko firmy ubezpieczeniowej, jakich szkód to dotyczy, czy to była tylko gadanina o rejestrze UFG itp.?

Odwróć sytuację - to nie ty masz udowadniać swoją niewinność i szukać paragrafów na swoją rację. Najpierw niech ten kto chce cię obciążyć szkodą, którą wycofałeś i, za którą nie pobrałeś odszkodowania, bo zrezygnowałeś z niej poda ci podstawę takiego postępowania.

• 9 lat później...
W dniu 19.06.2015 o 22:16, martello napisał(a):

Wymiana błotnika + lakierowanie zderzaka to 4500 zł (nie w ASO). Lecz wymiany tylnych błotników należy unikać jak ognia. Wtedy jest cięcie poniżej dachu i na progu. Większość blacharzy partoli robotę i po pewnym czasie wyłazi rdza nie tylko na spawach - źle zabezpieczają nowy błotnik antykorozyjnie lub wcale tego nie robią. Przy naprawie też trzeba oczywiście zabezpieczyć blachę (i też może wyjść rdza jak źle to zrobią) , ale błotnik pozostaje oryginalny i nie demoluje się samochodu (pocięta blacha, wyjmowana podsufitka, wykładziny itp.). Zresztą w twoim przypadku nie ma potrzeby wymiany błotnika.

Hej, trochę odkopię temat bo potrzebuję porady. Czemu wymiany tylnych błotników należy unikać jak ognia? Mam na oku megankę która dostała własnie w tylni błotnik oraz próg i koło. Szkoda była robiona w ASO, i właśnie właściciel mówi że było to w 2022r. (widnieje na osi czasu jak się sprawdza historię w gov.pl). Niby nic tam nie zauważyłem żeby coś się działo, jedynie jakby 3 małe kropeczki na błotniku tak jak by to była rdza ale ręki sobie uciąć nie dam, może jakiś brud, farba, nie wiem 😕 doradźcie proszę, muszę kupić auto jak najszybciej.