Mariusz90r Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam, mam problem z moją Megane II, podczas gwałtowniejszego hamowania przy wciśnięciu pedału słuchać stuk i na kierownicy występuje dziwne odczucie jakby lewe koło, albo przynajmniej coś w jego okolicach uciekało do przodu, przy gwałtowniejszym starcie to samo tylko jest wrażenie jakby coś się przemieszczało do tyłu. Zawieszenie na szarpakach wychodzi idealnie, również podczas siłowania się z nim na garażu nie znalazłem żadnego słabego punktu, mimo to zmieniłem lewy sworzeń w wahaczu, bo podobne objawy zużytego sworznia miałem w innym aucie- niestety nic to nie dało. Przeguby nie stukają a ich osłony są suche. Macie jakieś pomysły co jeszcze i jak sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Poduszki silnika sprawdź.Miałem podobnie tyle że w Scenic-u :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz90r Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Próbowałem poruszać silnikiem, ledwie co daje się nim poruszyć i nie wydaje przy tym żadnych dzwięków, ale zaraz jadę na kanał sprawdzić ten trop w dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Masz to samo co ja ;) jak ostro ruszę, hamuję i dobrze w zakręt wpadnę, jednak jeszcze przyczyny nie znalazłem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi