Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Anteny oraz nawigacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dwa pytania:

- próbuję podłączyć antenę znajdującą się w tylnej szybie do radia (jako druga, żółta fakra). Podłączyłem wzmacniacz, kabel jest, ale na szybie nie mam wtyku do wpięcia wzmacniacza antenowego (do szyby, anteny). W salonie(ach) posprawdzałem, we fluence to właściwie nigdy go nie było (a miejsce gdzie być powinien jest), w megane losowo. Co można zastosować jako gniazdo? Wygląda że można zaadaptować jakieś złącze typowe dla kabli koncentrycznych (usunąć trzeba tylko środkowy pin). Całość do szyby chciałbym przykleić klejem przewodzącym, nie lutować.

post-67575-0-34415200-1435902899_thumb.jpg

Przy okazji: odbiór z anteny w szybie mam lepszy niż z tej na dachu.

- Gdzie jest zapisane że radio działa z fabrycznym wzmacniaczem? W radiu, wyświetlaczu? Chcę zamontować nawi (graty już mam), ale nie chcę przy okazji uszkodzić wzmacniacza.

Dodano: 02 sie 2015 - 16:31

Dzisiaj (w końcu) uruchomiłem nawigację (LIVE). W temacie gniazd antenowych wchodzących do radia:

są dwa gniazda - białe i żółte. Już wiem że mają znaczenie dla radia RPlug&+ (z USB na froncie). Jeżeli nie są podpięte dwie anteny radio nie potrafi znaleźć listy stacji radiowych do pamięci (wywoływane ruchem rolki). Jeżeli jest podpięta tylko biała wtyczka - wszystko ładnie gra, problem jest tylko z tą listą.

Edytowane przez aston76